Магазин

Проведите ноћ у Шрековој "мочвари": Kолиба вољеног орга од сада доступна за изнајмљивање

Одмор у изнајмљеном смештају који се описује као "умрљан блатом, прекривен маховином и мутном водом" обично не би био нечији први избор, међутим, нова "Airbnb" понуда у шкотским високим планинама је изузетак од правила. У питању је верна реплика дома вољеног огра Шрека.
Проведите ноћ у Шрековој "мочвари": Kолиба вољеног орга од сада доступна за изнајмљивање© Alix McIntosh/Airbnb

Шрекова "мочвара" налази се на око 100 километара јужно од града Инвернеса, на имању Ардверики, недалеко од виле из 19. века, преноси Си-Ен-Ен.

У специјалној промоцији "Airbnb", туристи се позивају да се од 13. октобра пријаве за боравак у мочвари у периоду од 28. до 29. октобра. Треба имати на уму да у Шрекову кућу могу да буду смештена максимално три госта старија од пет година.

Иако ће путници морати да организују сопствени превоз до локације у високим планинама, њихов боравак у Шрековој кући ће бити бесплатан. Међутим, "Airbnb" се обавезао да ће дати једнократну донацију непрофитној организацији која организује одморе за угрожену децу у Шкотској.

Ово је најновије у низу јединствених"Airbnb" промотивних понуда инспирисаних филмовима и ТВ програмом. Прошле године посетиоци Париза су имали прилику да одседну у раскошној соби унутар Мулен Ружа, са ентеријером инспирисаним филмом База Лурмана. Недавно су обожаваоци Барбике могли да изнајмити собу у кући инспирисаној Барби Дримхаусе у Малибуу Калифорнија.

Ако је веровати фотографијама у огласу за Шрекову колибу, туристи могу очекивати верну копију скромног, мочварног пребивалишта познатог огра. Дрвени намештај, купатило на 20 метара од колибе, шума наоколо...

Током више од две деценије након што је "Шрек" освојио Оскара за најбољи анимирани филм (2002. године), франшиза је наставила да расте кроз филмске наставке и туристичке атракције.

За љубитеље Шрека који не буду успели да обезбеде место у мочвари, увек остаје опција "Шрекове авантуре" у Лондону - импресивне, тематске туристичке атракције на јужној обали престонице, у близини Ока и градског акваријума.

image
VV inauguration
banner