Магазин

Канадски премијер се опростио од Метју Перија, Адел прекинула наступ и емотивним говором одала пошту

Канадски премијер Џастин Трудо, школски друг Метјуа Перија, певачица Аделе и глумица Виола Дејвис су само неки који су одали почаст "комичарском генију" који се борио са зависношћу и настојао да помогне другима који су се борили сличним демонима. Филмска легенда Кетлин Тарнер, која је глумила Чендлеровог трансродног родитеља, изјавила је за Гардијан: "Била сам поносна што сам глумила његовог 'оца'".
Канадски премијер се опростио од Метју Перија, Адел прекинула наступ и емотивним говором одала поштуGetty © Robert Mora

Комичар Метју Пери, најпознатији по свом симпатичном и саркастичном лику Чендлеру Бингу у филму "Пријатељи", пронађен је мртав у суботу у хидромасажној кади у својој кући у Лос Анђелесу. Имао је 54 године.

Телевизијски студио Ворнер Брос, који је продуцирао серију "Пријатељи" описао је Метју Перија, петоструко номинованог за награду Еми, као "комичарског генија".

"Ужаснути смо смрћу нашег драгог пријатеља Метјуа Перија", навео је студо у изјави за Тајмс. "Метју је био невероватно надарен глумац и неизбрисив део породице ТВ групе Ворнер Брос. Утицај његовог комичарског генија осетио се широм света, а његово наслеђе ће живети у срцима многих. Ово је срцепарајући дан и ми шаљемо нашу љубав његовој породици, његовим најмилијима и свим његовим оданим обожаваоцима.

Од преминуог глумца, опростили су се многобројни пријатељи и колеге.

Канадски премјер, Џастин Трудо, Перијев друг из школских дана, написао на друштвеним мрежама да је Перијева смрт "шокантна и тужна". "Никада нећу заборавити игре које смо некад играли у школском дворишту, и знам да људи широм света никада неће заборавити радост коју им је пружио", написао је. "Хвала за смех, Метју. Био си вољен и недостајаћеш нам", навео је Трудо."

Аделе, која је раније овог месеца изјавила да је престала да пије, прекинула је свој наступ у Колосеуму у Лас Вегасу, објавила свим присутнима тужне вести и на емотиван начин одала почаст Перију. Британска певачица и текстописац поделила је да се никад није сусрела Перијем, али је рекла да ће његов лик из "Пријатеља" "памтити до краја живота", а посебно је нагласила то што је "отворено говорио о својим борбама".

"То је увек тако шокантно, посебно када оде неко ко те је насмејао и ко је унео толико радости у твој живот, а да тога ниси свестан. То је оно што ми је толико чудно, никад га у животу нисам срела. Он је вероватно најбољи комични лик свих времена", рекла је Адел окупљенима.

Из глумачке екипе серије "Пријатељи", за сада се од Метјуа јавно опростила Меги Вилер, која је играла Чендлерову девојку Џенис, написавши на свом Инстаграм налогу да ће радост коју је Пери донео многима током свог кратког живота наставити да живи.

"Осећам се благословено за сваки креативни тренутак који смо делили".

image