Магазин

Обожаваоци Метјуа Перија се опрашатају испред зграде и кафића где су снимани "Пријатељи"

Обожаваоци глумца Метјуа Перија одају почаст и остављају цвеће, свеће и личне поруке испред стамбене зграде у Гринич Вилиџу у Њујорку која је коришћена на снимку екстеријера у серији "Пријатељи", називајући овај тужни догађај "епизодом у којој смо сви изгубили пријатеља". Речима:"Само је он могао да буде Чендлер Бинг", опростили су се и творци серије, Марта Кауфман и Дејвид Крејн.
Обожаваоци Метјуа Перија се опрашатају испред зграде и кафића где су снимани "Пријатељи"Getty © Brooke Lansdale

Чувени глумац Метју Пери, кога смо сви запамтили по улози Чендлера Бинга у култној серији "Пријатељи" пронађен је мртав у суботу у свом дому у Лос Анђелесу. Вест о његовој смрти је потресла обожаваоце широм света који му одају почаст. У Улици Бедфорд 90 у Њујорку, испред зграде и кафића "Централ перк" који су коришћени на снимку екстеријера серије "Пријатељи", опраштају се фанови и остављају ручно писане поруке:

"Тако си вољен и недостајаћеш генерацијама. Хвала ти што си наш пријатељ", "Епизода у којој смо сви изгубили пријатеља", "Никада нећемо разумети шта је био Чендлеров посао, али знамо колико је радости донео његов боравак у нашем друштву".

Серија није снимана у стану, али је спољашњост зграда коришћена као етаблирајући снимак током 10 сезона. Током година, локација је постала незаобилазна и култна дестинација за фанове "Пријатеља" и зато су се ту многи сада нашли и упутили последњи поздрав вољеном глумцу.

"Само је он могао да буде Чендлер Бинг"

Од преминуог глумца, опростили су се и творци ове култне серије деведесетих Марта Кауфман, Дејвид Крејн и извршни продуцент Кевин Брајт. Они су издали званично саопштење у ком кажу да су шокирани и дубоко ожалошћени:

"И даље делује немогуће. Све што можемо да кажемо је да се осећамо благословеним што је икада био део наших живота. Био је бриљантно талентован. Клише је рећи да глумац чини улогу својом, али у Метјуовом случају нема истинитијих речи. Од дана када смо га први пут чули као Чендлера Бинга, за нас није било никог другог", навели су.

image