Магазин

Мис Русије ће на светском такмичењу носити костим Царице-Лабуда инспирисан руским бајкама

Победница националног избора за мис, Маргарита Голубјева, ће Русију на светском такмичењу избор за "Мис универзума" представљати у несвакидашњем костиму Царице-Лабуда који је израђен по мотивима руских бајки. Раскошна бела хаљина је употпуњена традиционалним кокошником, а цела земља са нестрпљењем ишчекује тај 16. новембар када ће Маргарита засијати на подијуму.
Мис Русије ће на светском такмичењу носити костим Царице-Лабуда инспирисан руским бајкама© РИА Новости / Кристина Кормилицына

У оквиру традиционалног, 72. по реду, избора за "Мис универзума" ове године наступиће и прелепа Рускиња Маргарита Голубјева, која је на такмичењу за најлепшу девојку Русије освојила прво место. На такмичењу које ће се одржати 18. новембра у Ел Салвадору, нестварно лепа 22-годишњакиња ће своју земљу представити у традиционалној хаљини беле боје која ће бити употпуњена кокошником, а костим Царице-Лабуда оставио је без даха све посматраче националног такмичења, на коме је и био премијерно приказан.

Царица-Лабуд - костим инспирисан руском традицијом

Раскошна хаљина у којој ће Маргарита продефиловати испред жирија симболично је понела назив Царица-Лабуд, а креаторка је приликом њеног дизајнирања инспирацију потражила у руској традицији - бајкама, које су њен неизоставни део, као и националној ношњи. Посебан утисак на креаторку Олгу Маљарову су оставиле скице сликара Михаила Врубеља које је он користио приликом стварања опере "Прича о цару Салтану", још давне 1900. године. За израду хаљине утрошено је 300 метара тила, као и француска чипка, речни бисери и кристали, а читав процес креирања овог ремек-дела трајао је неколико година.

"Када је хаљина завршена, њен доњи део ме је подсетио на морску пену, крила и перје. Тако се и родила идеја да хаљина понесе име Царица-Лабуд." изјавила је креаторка.

Међутим, након што је хаљина израђена, креаторки је недостајало "оно нешто", што би посматрача непогрешиво наводило на мисао о Русији. Испирацију је Олга поново потражила у руској традицији и култури и - није погрешила! Само неколико месеци касније направљен је и кокошник који је савршено употпунио комбинацију у којој ће Маргарита представљати своју земљу.

Најлепша Рускиња има импресивну каријеру и образовање

Лепо лице није једино што краси мис Русије - она са 22 године студира на 2 факултета и иза себе већ има неколико значајних титула. Наредне године, Маргарита ће моћи да се похвали дипломом Руске царинске академије, а већ за 3 или 4, још једном дипломом - овога пута, из области музичке уметности.

Ранијих година, ова прелепа девојка је учествовала и на најпознатијем вокалном такмичењу у земљи, а опробала се и на такмичењима лепоте. Пре само две године, Маргарита је проглашена за најлепшу студенткињу Русије, а ове године је стигла и да продефилује испред судија на такмичењу за "Мис Европе", где је одабрана за прву пратиљу.

image