Магазин

Креатор "Симпсонових": Ништа не мењамо, Хомер ће наставити да дави Барта

Један од креатора популарне цртане серије, Џејмс Ел Брукс, изјавио је да су тврдње да је Хомер коначно престао да дави свог сина (које су прошле недеље "запалиле" друштвене мреже), поптуно нетачне. "Ништа се неће ублажити, ништа, ништа, ништа," рекао је за "Пипл" магазин. Због Хомерових речи у једној од најновијих епизода, многи су поверовали да је дављењу дошао крај, али сада се може рећи да ће ова врста хумора ипак наставити да буде препознатљив део серије.
Креатор "Симпсонових": Ништа не мењамо, Хомер ће наставити да дави Барта© Unsplash/Stefan Grage

У недавној епизоди "Симпоснових" Хомер је, током разговора са комшијом, изјавио да више неће давити дечака, "јер су се времена променила". Љубитељи серије су његову реченицу протумачили као званично обавештење да Хомер више неће давити Барта и ова тврдња се брзо проширила по интернету. Ипак, креатори ових познатих анимираних ликова су објаснили да Хомерове речи нису никакво званично саопштење да ће шала бити уклоњена. 

"Немојте ни на секунду да помислите да ћемо нешто да мењамо... Наставиће да га дави, ако већ желите да користите тај ужасан израз. Отац ће га и даље волети на овај специфичан начин," рекао је Брукс.

На илустрацији се види Хомер који дави свог сина, док Барт држи телефон на коме се види наслов: "Симпсонови: Нема више дављења" и оптужује Барта за ширење лажних вести. У опису илустрације стоји: "Хомер Симпсон није дао коментар, био је превише заузет дављењем Барта".

Љубитељи серије су изјаснили своја мишљења на друштвеним мрежама: некима је драго што ће емисија сачувати свој "оригинални шарм". "Драго ми је да ће цртаћи заувек остати цртаћи", "Добро је што се "Симпсонови" не труде да буду политички коректни као и остали," пишу корисници платформе Икс. 

"Зашто је ово добра ствар?", "Молим вас, укините емисију" су неки од коментара корисника који нису били  одушевљени овом објавом и наставком дављења. 

Иако су креатори рекли да не намеравају да уводе овакве промене, Хомер је последњи пут давио Барта 2019. године, у 34. сезони емисије. 

image