Магазин

Таксиста ухапшен зато што је колима убио голуба:Путеви су за људе, птице треба да беже од аутомобила

Неки их сматрају још једном врстом пернатих пријатеља, за неке су то "летећи пацови чији измет скрнави историјске зграде. Али у Јапану, голубови могу бити и жртве злочина, након што је полиција ухапсила таксисту из Токија под сумњом да је намерно улетео у јато птица, при чему је једног убио. Таксиста Ацуши Озава ухапшен је под оптужбом да је аутомобилом прегазио голуба, који је том приликом угинуо од "трауматског шока".
Таксиста ухапшен зато што је колима убио голуба:Путеви су за људе, птице треба да беже од аутомобила© Unsplash/Grzegorz Kaliciak

Наводни инцидент полицији је пријавио пролазник којег је упозорио звук мотора аутомобила док је убрзавао, а ветеринар који је обавио обдукцију голуба утврдио је да је птица угинула од "трауматског шока".

Таксиста се сумњичи да је намерно улетео у јато птица при брзини од 60 километара на сат и убио једну од њих, преноси Гардијан и додаје да је возач ухапшен је у недељу због кршења закона о заштити дивљих животиња.

Портпарол полиције каже да је возач приликом саслушања рекао да је улетео у птице јер су "путеви за људе", а да су голубови ти који би требало да беже од аутомобила.

С обзиром да је његово занимање професионални возач, полиција је његове поступке описала као "веома злонамерне".

Према закону, голубови у урбанијим срединама могу да се убијају само ако су "доказана сметња", односно ако наносе штету усевима и стоци - и само уз одобрење локалних власти.

image