Магазин

Објављен узрок смрти глумца Метјуа Перија

Глумац Метју Пери је преминуо од последица "акутног дејства кетамина", лека који се користи за лечење депресије, показао је токсиколошки налаз.
Објављен узрок смрти глумца Метјуа ПеријаGetty © Kevin Winter

Медицинска канцеларија округа Лос Анђелес објавила је токсиколошки извештај у коме се закључује да је глумац узимао терапију инфузијом кетамина за депресију и анксиозност недељу и по дана пре смрти.

Кетамин у његовом систему у време његове смрти, међутим, "није могао бити од те терапије инфузијом, пошто је дејство кетамина три до четири сата или мање", преноси портал ТМЗ.

Према извештају, кетамин у Перијевом систему је изазвао и "кардиоваскуларну прекомерну стимулацију и респираторну депресију".

Нису пронађени докази коришћења алкохола, метамфетамина, кокаина, хероина, ПЦП или фентанила.

Фактори који су допринели Перијевој смрти укључивали су утапање, болест коронарних артерија и ефекте бупренорфина, који се користи за одвикавање зависника од опијата.

Метју Пери је преминуо у октобру, у 55. години, у својој кући у Лос Анђелесу, а пронађен је у ђакузију без знакова живота. Пери је, између осталог, био познат по улози Чендлера Бинга у серији "Пријатељи" од 1994. до 2004. године.

"Били смо више од обичних партнера. Ми смо породица. Има толико тога да се каже, али сада ћемо одвојити тренутак да тугујемо и процесуирамо овај недокучив губитак", пише у заједничкој изјави чланова Перијевог глумачког тима из "Пријатеља" - Џенифер Енистон, Кортни Кокс, Лиза Кудроу, Мет ЛеБлан и Дејвид Швимер након вести о његовој смрти. 

Пери је током своје каријере јавно говорио о проблемима с алкохолом и зависношћу од дроге. Након вести о његовој смрти, основана је Фондација Метју Пери како би помогла појединцима који се боре с боестима зависности.

image