Магазин

Корисници Инстаграма ће коначно моћи да измене поруке

Било да је у питању словна грешка или се нисте баш најбоље изразили, сад ћете моћи све да поправите. Друштвена мрежа Инстаграм додала је нову функцију у ту апликацију захваљујући којој ће корисници моћи да уређују послате поруке, али ова опција ће бити доступна само 15 минута након слања.
Корисници Инстаграма ће коначно моћи да измене поруке© Pixabay


Корисници Инстаграма раније нису могли да исправе грешку у поруци која је послата, већ су морали да је обришу и поново напишу исправну верзију.

Да бисте изменили послату поруку, потребно је да је притиснете и држите док је не појави искачући мени, а тада изабрати ставку "уреди" (edit), наводи се на вебсајту компаније Мета.

Након унетих измена ће порука бити означена као "уређена" ("edited").
Платформа Воцап (WhatsApp) је још прошле године добила функцију уређивања порука након слања, а време за измене је такође ограничено на 15 минута.

Инстаграм је такође недавно омогућио корисницима да искључе потврду да је порука прочитана. Ово може да се оствари тако што се уђе у подешавање налога, односно "settings", затим изабере опција "мessages and story replies", а затим да се кликне на "show read receipts" и онда искључити. Компанија је први пут почела да тестира ову функцију још у новембру.

image