Магазин

Изненађење на Форбсовој листи најплаћенијих глумаца за 2023. годину

Филмови и глумци о којима се прошле године највише причало нису доспели на врх листе најплаћенијих глумаца за 2023. годину, већ је главну титулу однео глумац чији рад није добио велике похвале.
Изненађење на Форбсовој листи најплаћенијих глумаца за 2023. годинуGetty © Andreas Rentz, JC Olivera

Знамо да је прошлу годину филмски свет обележио феномен Барбенхајмер, због огромне популарности филма "Барби" и "Опенхајмер", који су заједно зарадили више од 2 милијарде долара, али ни један од глумаца из ових филмова није завршио на врху листе најплаћенијих за 2023. годину. Резултати коначне листе су неочекивани а на њој се налазе само две даме.

На изненађење многих, прво место припало је глумцу Адаму Сендлеру, који је зарадио вртоглавих 73 милиона долара.

Иако се у 2023. години није појавио ни у неком ултра-популарном и успешном блокбастеру или филму номинованом за Оскара, његов буџет расте због уговора који је још 2014. потписао за четири филма с Нетфликсом. Иако ни публика, а ни критичари, нису одушевљени његовим последњим остварењима, то очигледно не утиче на његову зараду.

На другом месту се налази Марго Роби, која је прошлу годину забележила културолошким феноменом "Барби". Она је најмлађа глумица са листе, а такође је једна од укупно две даме на листи. Друга је Џенифер Анистон, која још зарађује од серије "Пријатељи", иако је престала да се емитује пре 20 година.

Цела Форбсова листа најбоље плаћених глумаца за 2023. годину:

1. Адам Сандлер - 73 милиона долара 

2. Марго Роби - 59 милиона долара 

3. Том Круз - 45 милиона долара 

4. Рајан Гослинг - 43 милиона долара 

5. Мет Дејмон - 43 милиона долара 

6. Џенифер Анистон - 42 милиона долара 

7. Леонардо Дикаприо - 41 милион долара 

8. Џејсон Стетам - 41 милион долара 

9. Бен Афлек - 38 милиона долара 

10. Дензел Вашингтон - 24 милиона долара 

image
VV inauguration
banner