Магазин

Надлежни одузели алигатора - власник очајан, тражи назад свог љубимца

Тони Каваларо сада очајнички жели да врати свог кућног љубимца, алигатора Алберта, након што су му га званичници Одељења за заштиту животне средине у Њујорку прошле недеље одузели. Ситуација ми уништава живот, у тоталном сам хаосу", каже власник.
Надлежни одузели алигатора - власник очајан, тражи назад свог љубимца© Los Muertos Crew/pexels

Државно одељење за заштиту животне средине запленило је алигатора који је преко 30 година био у власништву Тонија Кавалара. Приликом заплене, Каваларо није могао да се обузда - корачао по кухињи и свађао се са полицајцима. Тврдио је да су надлежни бранили да гледа како алигатора носе у комби.

Он је купио алигатора, на изложби рептила 1990. године. Један другом су правили друштво скоро 34 године, често поред затвореног базена који је Тони изградио за Алберта. Изјавио је да ће се борити за његов повратак и да ће "успунити све услове које држава захтева, да поново живи са његовом 'бебом'":

"Ситуација ми уништава живот, у тоталном сам хаосу", каже.

Надлежни су истакли Каваларо незаконито дозволио људима да мазе алигатора, па су полицајци одвели животињу код лиценцираног чувара, пише Вашингтон пост.

Случајно га угризао за руку 

Каваларо је купио младунче алигатора, јер су му се загриз и њушка учинили слатким. Добио је дозволу од државног одељења за заштиту животне средине у образовне сврхе. Водио га је на предавања о рептилима на колеџима, друштвеним центрима и забавним парковима. Истако је да се деценијама не понаша агресивно. Ипак, почетком 2000. угризао га је за руку док га је хранио: "Осећао се толико кривим да је престао да једе", рекао је Каваларо.

Направио му посебан простор

Власник алигатора је потрошио 115 хиљада долара како би обезбедио Алберту адекватан простор са базеном и водопадом. Каваларо је чак укључио Алберта у свој тестамент, тражећи да га пошаљу у резерват за животиње у Форт Мајерсу, Флорида.

image
VV inauguration
banner