Магазин

Скоро половина младих бира партнере на основу хороскопског знака, каже истраживање

Физички изглед, хобији, стил комуникације... Све у ово важне ствари на које људи обраћају пажњу када траже партнера, посебно у свету онлајн дејтинга, али изгледа да фактор који у последње време доноси главну пресуду је - хороскопски знак. Једна анкета је показала да је астологија важан део савремених љубавних живота, толико да може знатно побољшати нечији профил и његове шансе да пронађу партнера.
Скоро половина младих бира  партнере на основу хороскопског знака, каже истраживање© Freepik/lookstudio

Скоро половина (42 одсто) аустралијских испитаника који користе познату апликацију за упознавање Тиндер је рекло да се окреће астрологији када доносе одлуке о љубави, а 30 одсто генерације Зед глобално признаје да је проверавало звездани знак особе пре него што се први пут састало са њом.

Астролошка компатибилност је важна када се тражи емотивни партнер, показало је ново истраживање, а ови подаци су мерени према томе ко од испитаних је укључио опцију приказивања свог хороскопског знака на свом профилу за упознавање.

Лавови најпоносније и најчешће приказују свој знак, али Девице, Близанци и Ваге добијају највише "лајкова" на мрежи.

Интересантно је и да, упркос томе што се астрологија и звездани знаци често сматрају "женском причом", утврђено је да велики број мушкараца поносно истиче своје хороскопске знакове на мрежи.

Код мушких корисника Тиндера највише се "рекламирају": Лав, Шкорпија, Рак, Бик и Вага, док су за жене најраспрострањенији знакови Лав, Вага, Близанци, Девица и Бик.

"Не ради се само о томе шта се дешава космички, већ о разумевању шта људи различитих знакова углавном желе, како да корисници реагују на то и да буду у стању да успоставе значајније везе са партнером, без обзира на њихов знак", рекао је астролог и аутор Мет Гејлија за "Њујорк пост".

Наравно, бирање будућег партнера искључиво према његовом хороскопском знаку вероватно није идеално решење, али стручњаци сматрају да астрологија може да буде савршена уводна тема за разговор, чак и за оне који врло мало знају о томе.

"Знамо колико су добри профили важни, а додавање интересовања и детаља о стилу живота је кључно", рекла је Кирсти Дан из Тиндера из Аустралије.

"Хороскоп је већ у првих пет интересовања и за жене и за мушкарце из Аустралије, тако да би коришћење хороскопских знакова могло бити савршен почетак разговора и дефинитивно побољшање профила."

image