Магазин

Култна игрица GTA 6 можда неће бити лансирана 2025. године

Лансирање култне игрице GTA 6 могло би да се одужи за још годину дана, односно до 2026. године. Спекулације овог типа проузроковане су неочекиваном одлуком компаније да своје запослене врати у канцеларије.
Култна игрица GTA 6 можда неће бити лансирана 2025. године© Youtube / Rockstar Games

Након што је у децембру 2023. године, након више од 10 година ишчекивања, компанија Рокстар Гејмс представила трејлер за шести део култне видео-игрице GTA (Grand Theft Auto VI) гејмери широм света месецима су били у "делиријуму". Сада, након пуна четири месеца, љубитељи ове франшизе страхују да би лансирање омиљене игрице могло да се одужи за још годину дана у односу на прелиминарни датум, односно до 2026. године.

Због чега гејмери страхују да ће излазак игрице GTA 6 каснити

Вести о могућем одлагању лансирања игрице нису стигле од матичне компаније Рокстар Гејмс, већ су настале због неочекиване одлуке коју је гејмерски магнат донео. Наиме, како је известио портал Котаку, а пренео Бизнис Инсајдер, запослени у гејминг-корпорацији су информисани да од априла више неће моћи да раде од куће, већ да су у обавези да се врате у канцеларије и да одатле раде свих пет дана у недељи.

Овај потез пробудио је сумње да је динамика развоја игрице знатно спорија него што се у почетку планирало, те да су могућа и кашњења у односу на датуме који су у децембру 2023. године били најављени. Џен Колб, шеф издаваштва Рокстар Гејмса, је ову одлуку компаније у интервјуу за Блумберг образложила жељом за већом продуктивношћу запослених и избегавањем безбедносних ризика.

Како преносе гејминг-портали, извори блиски чемицима Рокстар Гејмса и даље циљају на то да званично лансирање игрице GTA 6 буде на пролеће 2025. године или пар месеци касније, а да је 2026. година заправо "план Б" уколико ствари пођу по злу. До сада се компанија ни на једном од својих званичних налога није оглашавала.

Хакерски напад и милијарде које се обрћу

Трејлер који је објављен на званичном налогу компаније 5. децембра 2023. године, који у првих 18 сати од лансирања погледало преко 79 милиона људи, уопште није требало да буде објављен тада, али су се из Рокстар Гејмса одлучили на овај потез због хакерског напада. Наиме, хакери су се докопали материјала из "бета" верзије и пустили га у етар, а видео је подељен на свим платформама и друштвеним мрежама. Након што је трејлер угледао светлост дана процењено је да у развој GTA 6 уложено најмање две милијарде долара.

image
VV inauguration
banner