Магазин

Званичан трејлер култне игрице GTA 6 коначно угледао светлост дана

На званичном каналу студија "Рокстар Гејмс", пре тачно 18 часова, објављен је дугоочекивани трејлер за култну игрицу GTA 6. Најава за шести део гејминг франшизе је већ сакупила преко 79 милиона прегледа и више од 8 милиона лајкова. Лансирање је најављено за 2025. годину, а гејмери широм света већ сада са нестрпљењем ишчекују тачан датум.
Званичан трејлер култне игрице GTA 6 коначно угледао светлост дана© Youtube / Rockstar Games

Након читавих 10 година ишчекивања, трејлер за шести део култне видео-игрице GTA (Grand Theft Auto VI) је коначно угледао светлост дана. Од како је видео објављен на званичном ЈуТјуб налогу компаније "Рокстар Гејмс" пре 18 часова, гејмери широм света су у делиријуму, а број прегледа и лајкова се повећава из минута у минут.

GTA 6 - најишчекиванија и најскупља игрица у историји

GTA 6 се са правом може назвати најишчекиванијом видео-игрицом у историји, а овако ласкава титуле није "пала са неба": претходни, пети део, лансиран je пре нешто више од десет година. И он је те давне 2013. године оборио све могуће рекорде продаје, како у првих 24 сата, тако и генерално. Од тада дивелопери вредно раде на наставку франшизе, а пред њима је био невероватно тежак задатак - да надмаше успех петог дела.

Од како је најављен наставак игрице, јавност није престајала да бруји о томе колико ће новца бити уложено у пројекат, а многи извори су указивали да ће бројка сигурно прећи милијарду америчких долара. Међутим, "Рокстар Гејмс" је мудро ћутао. Сада, када је трејлер већ угледао светлост дана, многи гејмери и гејминг портали са сигурношћу тврде да је у развој GTA 6 уложено најмање две милијарде долара. Будући да је у питању дефинитивно највећи пројекат у гејминг индустрији икада, сасвим је сигурно да ће оборити све рекорде, како оне које је поставила "петица", тако и све остале.

Трејлер непланирано "процурио" у етар

Трејлер, међутим, уопште није требало да буде лансиран сада, али су хакери "умешали своје прсте" и докопали се материјала из "бета" верзије игрице и видео-снимка који је био у припреми. Један за другим, незванични налози су почели да "шерују" снимак лошег квалитета, те је уследио и логичан одговор студија "Рокстар Гејмс" - званичан трејлер у високој резолуцији. Од момента када је објављен са званичног налога, трејлер је "запалио" интернет - толико, да је чак и ЈуТјуб платформа у једном тренутку "полудела": бројач прегледа је био на око 40.000 прегледа, док је бројач "лајкова" приказивао више од милион.

Сви који су имали прилике да виде званични трејлер су једногласно рекли: "Ово је нешто најбоље што је гејминг индустрија изнедрила". Детаљизација, квалитет графике и остале перформансе су изванредни до мере да се граниче са фотореализмом, а како дивелопери најављују, GTA 6 ће почивати на "имерсивном доживљају испреплетаним причом".

Лусија и Џејсон харају Вајс Ситијем

Када је реч о самој игрици и њеном сижеу, GTA 6 ће бити прва у франшизи која ће корисницима омогућити да играју са протагонистима оба пола - девојком Лусијом и дечком Џејсоном. Радња новог наставка се враћа у Вајс Сити, односно Мајами, те је сасвим очекивано и да су најсрећнији због новог наставка игрице управо становници овог града на Флориди.

"Рокстар Гејмс" је најавио и да ће игрица 2025. године бити лансирана за Плејстејшн 5 и ИксБокс Серије Икс-Ес конзоле. Званичних информација о верзији за рачунаре још увек нема, али се очекује да ће традиционално бити избачена годину дана од лансирања верзије за конзоле, највероватније не пре 2026. године. На тржишту већ сада круже гласине да ће ово бити најскупља игрица икада, и да би њена цена могла премашити и 150 долара.

Текст припремио Александар Петровић.

image
VV inauguration
banner