Магазин

Слоница побегла из циркуса, па се прошетала градом (ВИДЕО)

Слоница Виола има 58 година и позамашан радни стаж у циркусу. Недавно је из истог побегла и збунила житеље и пролазнике у једном градићу у Америци.
Слоница побегла из циркуса, па се прошетала градом (ВИДЕО)© Richard de Reus/pexels

Заиста је нескавидашње да возимо кола и одједном "налетимо" на слона. Сцена делује као из неког филма, али заправо се догодила у градићу Бут у Монтани. Наиме, одбегла циркуска слоница по имену Виола виђена је у уторак како пролази кроз саобраћај и гази преко паркинга.

"Купала се и када је чула буку камиона уплашила се и побегла", каже Кристина Пара портпаролка циркуса.

Виола је прешла прометну улицу, дошла до локалног казина и наводно почела да једе траву пре него што је враћена. Наглашено је да су запослени у циркусу "узнемирени што је Виола била уплашена". Олакшавајућа околност је да што је "остала мирна и није задобила никакве повреде ни она ни било који други пролазник".

И из полиције су потврдили да нико није повређен, пише Ен-Пе-Ер.

Становница градића рекли су поделили своје искуство у вези са овим догађаје:

"Имамо доста искуства са бизонима, да се не приближавамо превише и да не комуницирамо превише и да останемо на безбедној удаљености. Сви смо држали дистанцу. Када је ишла ка нама успорили смо, повукли смо се", описује Матаја Смит за Ен-Би-Си и додаје да је водич слона покушао да је нежно врати назад у циркус.

"Веома су стрпљиво чекали са њом и само су је мазили, утешили и смиривали је док камион није наишао", рекао је Смит.

ПЕТА наводи у саопштењу да је Виола побегла најмање два пута раније, једном 2010. и поново 2014. године. Група је саопштила да је поднела жалбу америчком министарству пољопривреде због "потенцијално фаталног" инцидента.

image
VV inauguration
banner