Магазин

Полиција истражује смрт глумца Метјуа Перија: Како је глумац дошао до лека кетамина

Полиција Лос Анђелеса и америчка Управа за сузбијање наркотика (ДЕА) покренули су заједничку кривичну истрагу о смрти америчког глумца Метјуа Перија који је пре пола године преминуо од дејства анестетика кетамина који је добио на рецепт, рекли су полицијски извори.
Полиција истражује смрт глумца Метјуа Перија: Како је глумац дошао до лека кетаминаGetty © Frederick M. Brown

Полиција и ДЕА покренули су заједничку кривичну истрагу о томе како је Пери добио лекове на рецепт, рекли су извори за "Лос Анђелес тајмс".

Пери је преминуо у 54. години 28. октобра 2023. године у хидромасажној кади у свом дому, а у његовом стомаку пронађен је кетамин у траговима који се понекад користи за лечење депресије, према речима лекара из Лос Анђелеса.
Међутим, у његовој крви су после обдукције откривени нивои кетамина слични нивоима који настају током опште анестезије, пренео је Гардијан.

Обдукцијом је такође у крви Перија откривен и лек бупренорфин који се користи за лечење зависности од опијата.
Речено је да је Перијева смрт била несрећан случај, без доказа о кривичном делу.

Према речима лекара, Пери је био на терапији инфузијом кетамина због анксиозности и депресије у данима пре смрти.
Глумац је последњу инфузију добио десетак дана пре смрти, што значи да кетамин пронађен у његовој крви приликом обдукције није био из предвиђене терапије.

Глумац који је био најпознатији по улози саркастичног и духовитог Чендлера Бинга у серији "Пријатељи" је у својим мемоарима из 2022. године, говорио о својој дугој историји злоупотребе лекова и коришћења дрога, почевши од своје 14. године.

image