Магазин

Одузета му дозвола - на саслушање се укључио видео-позивом, али док је возио (ВИДЕО)

Мушкарац из Мичигена са суспендованом возачком дозволом придружио се дигиталном судском саслушању о свом случају, али док је седео за воланом.
Одузета му дозвола - на саслушање се укључио видео-позивом, али док је возио (ВИДЕО)© @ freepik

Једноставно неки људи не могу без вожње колима, без обзира што им је возачка дозвола одузета. Томе сведочи и недавни случај из Америке који је буквално "за не поверовати".

Наиме, Кори Харис се није физички појавио на суду на саслушању 15. маја, али се зато, како показује снимак објављен на друштвеним мрежама, укључио преко Зум апликације, и то док је возио.

На снимку се види да судија Седрик Симпсон пита Хариса да ли је возио када се прикључио саслушању видео позивом, а Харис му одговора да се “управо зауставља на паркингу код свог лекара" и да је спреман за саслушање за "једну секунду".

Адвокат који заступа Хариса, Натали Пајт, затражила је одлагање саслушања за две до четири недеље.

"У реду, можда нешто не разумем. Ово је вожња док је дозвола суспендована", рекао је Симпсон. А Пајт је потврдила да су видели вожњу особе која је без дозволе.

Судија је додао: "Ево, гледам његов досије. Он нема дозволу. Одузета му је, а он вози". Адвокат је потврдила да је судија био у праву, који је био у неверици.

Издао је налог да се Харис истог дана упути у притвор округа Воштено. "О, мој Боже", рекао је Харис. Није одмах било јасно да ли се Харис предао како је Симпсон тражио, преноси Ен-Би-Си-Њуз.

image