Магазин

Месечни хороскоп за јун 2024. године

Кључне речи за јун су нам активност, променљивост и нагли преокрети - све ово посебно у сфери емотивног и материјалног живота. Јер, на уласку у јун у знаку Близанаца су Сунце, Венера и Јупитер. У знаку Водолије је ретроградни Плутон, у знак Риба су се сместили Сатурн, Месец и Нептун. У знаку Овна је Марс, док су у знаку Бика Уран и Меркур.
Месечни хороскоп за јун 2024. године© freepik/freepik

Меркур из знака Бика улази у знак Близанаца 3. јуна, место свог седишта, па ћемо током његовог боравка у овом знаку бити више спремни за причу, учење, а очигледно је ово период и када смо више у покрету, на путовањима, излетима или планирамо исте. Ово је време када смо радознали, имамо много идеја - од којих се неке могу показати као изузетно плодоносне. Период до 17. јуна, када Меркур прелази у знак Рака ће буквално пролетети у једној живљој, подстицајнијој, веселијој, али и радозналијој енергији. Након тога - Меркур у Раку скренуће нашу пажњу на осећања, породицу, децу и млађе чланове фамилије, донеће талас маштовитости, али и удварања и љубавних ћакулања.

Млад Месец у знаку Близанаца 6. јуна - ако желите да путујете, ако желите да научите нова знања или вештине, ако желите да будете у контакту са више људи, ако желите да пробудите оптимизам у себи, ако желите да направите промене у било којој животној сфери, сада је време да се активирате.

Марс прелази у знак Бика, 9. јуна исто време када имамо и квадрат Сунца и Венере из знака Близанаца са Сатурном из знака Риба - први дани преласка Марса у знак Бика могу донети једну тешку енергију, посебно везано за материјалну сферу живота, а генерално гледано у овим данима можемо се осећати као да смо спутани, да нам је све неуобичајено тешко и да нисмо посебно задовољни емотивним животом. Докле год транзитира кроз знак Бика, а то је и током јула месеца, Марс ће фокус ставити на материјалну сферу и финансије.

Венера прелази у знак Рака 17. јуна. Емоције су пренаглашене, а могу постојати и таласи сентименталности као и преосетљивост. Овај транзит такође указује на бављење породицом, домом, интимом, на стварање свог малог света у који могу ући само одабрани.

У ноћи између 20. и 21. јуна Сунце ће прећи у знак Рака. Раковима следе рођенданске честитке, а свима нама, долази лето.

Одмах 22. јуна имамо и пун Месец у знаку Јарца. Пун Месец (сем опозиције са Сунцем) има опозитни аспект и са Венером и Меркуром, па у данима око овог дешавања можемо имати снажније емотивне реакције, али можемо и рећи оно што не мислимо - а све због емотивне нестабилности или повређености.

На самом крају месеца, 30. јуна, Сатурн креће ретроградним ходом. Улазимо у вишемесечни период у којем је потребно да се вратимо корак уназад, да преиспитамо своје планове, жеље, размишљања, идеје, али и да поправимо све оно што смо покварили, као и да поново покушамо да остваримо оне жеље које су остале неиспуњене. Ово ће ретроградно кретање Сатурна такође тестирати и нашу вољу, наше менталне и духовне снаге. Нека нам је са срећом путовање кроз јун!

Ован

Љубав
По свему судећи - слободним Овновима јун неће бити ни мало лош месец. Уживаћете у друштву занимљивих особа, више скитати (а можда отићи и на пар краћих путовањаца, излета), а евидентно је да ће се појавити и особе које ће вас заинтригирати (ок, имамо мали проблем јер тих особа може да буде више, па ће бити тешко одлучити се). Поједини Овнови могу у првој половини месеца имати случајан (или намеран) контакт са бившим партнером или симпатијом, али нешто нисам сигурна да ћете се претерано овајдити од тога. Колико год неке од вас прошлост буде вукла уназад и колико год да вас поклапају таласи емотивне сентименталности и присећања, за вас је много боље да идете напред. У нове љубави, нове авантуре. Заузети Овнови - заједнички циљеви јесу достижни. Пружите подршку и пажњу једно другом.
Посао
Фокус током већег дела јуна је на договорима, идејама и комуникацији. Имате прилику да реализујете неке од својих замисли, али и да направите значајне договоре, код неких од вас се они могу везивати и за иностранство. Организација ће вам можда бити нешто комплекснија него иначе, јер преузимате превише обавеза на себе и ни од чега не желите да одустанете. То функционисање "на више колосека", хоће вам се исплатити у финансијском смислу, али вас може доста ментално и физички уморити.
Здравље
У првој половини месеца може постојати повремена осетљивост респираторних органа (нарочито када су алергије у питању), а било би добро у овом периоду и да буте више опрезни у саобраћају.

Бик

Љубав
Прва половина месеца баш и не иде на руку слободним Биковима - нове емотивне прилике делују прилично површно и пролазно, што може одговарати оним припадницима овог знака којима је циљ да се само забаве, флертују или остваре авантуру. Потенцијалне везе започете у овом периоду врло брзо ће доћи на преиспитивање. Други део јуна је већ другачији - ви сте отворенији за дубље и смисленије интеракције, а такве ће вам у овом периоду и долазити. Током целог јуна можете имати повремене таласе сентименталности или потребу да се осврнете ка прошлости. Што се тиче заузетихБикова - постојаће повремене осцилације (ви можете одреаговати мало бурније у оним моментима када не осећате довољно подршке и пажње од стране партнера), али суштински, ово је месец када се различитости превазилазе и када блискост постаје јача.                                          Посао
Наглашен сегмент финансија и Марс који улази у ваш знак током прве декаде месеца, указују на усмеравање енергије на финансијске циљеве, али и на могућност проналажења нових начина зараде, додатног пословног ангажмана. Убрзавате се од половине месеца, када улазите у период интензивније комуникације, договора али и могућности да покренете нове пословне дилове. Биће вам потребна добра организација. У данима око пуног Месеца могућа је обнова сарадничког односа из прошлости.
Здравље
Више обратите пажњу на исхрану, а могући су и повремени проблеми са грлом и алергијама.

Близанци

Љубав
Слободни Близанци - ово јесте ваше време, период у којем је потребно оставити иза себе све особе које су вас емотивно спутавале, период у којем треба раскрстити са прошлошћу и не окретати се више уназад, период у којем идете напред, више се забављате и упознајете особе које вам пријају и доносе вам добар осећај и буде ваш оптимизам. Можда ћете своју пажњу расути на више особа, можда ћете пронаћи чак и ону праву љубав, а можда ћете се једноставно добро забавити и уживати у данима који су испред вас. Функсионишите у складу са својим осећајима и потребама. Што се тиче заузетих Близанаца - сада можете отворити и неке комплексније, теже, озбиљније или захтевније теме са вољеном особом.Добар је тренутак да решавате ствари - било да су оне везане за планове за будућност или за неспоразуме и проблеме које сте раније имали.
Посао
Као и у љубави, и у пословном сегменту се више фокусирајте на новитете, било да ћете то спровести кроз учење нових знања и вештина, кроз труд око реализације ваших идеја и планова, кроз промене које уводите у свом начину функционисања, кроз тражење додатних могућности за посао. Генерално гледано, прва половина јуна ће вам вероватно донети променљиве резултате, можда и повремено незадовољство финансијама, мада се некима од вас баш у том периоду смеши унапређење.
Здравље
У другом делу месеца обратите нешто више пажње на исхрану, а могућу су и повремени стомачни проблеми.

Рак

Љубав
Прва половина месеца слободне Ракове као да ставља "на чекање“ по питањима љубави, евентуално им нудећи особе и односе који су за њихов укус сувише површни, или их пак води ходницима прошлости. Не улазите у односе за које знате да не пријају вашој души, нити се враћајте уназад – већ сачекајте другу половину месеца, када се пред вама отвара далеко повољнији период за љубав. Ово је време када можете упознати особу која би, уз мало среће и повољних околности, већ током јуна или евентуално до половине јула месеца, могла постати ваш партнер у једном озбиљнијем и стабилнијем односу. Заузети Ракови - уколико вам нешто смета у понашању вољене особе или вас оптерећују одређене теме и питања, немојте се повлачити у тишину нити се понашати пасивно-агресивно. Разговарајте са драгим вам бићем, решићете све.
Посао
Иако ћете ви бити правилно усмерени и са јасним циљевима и добром енергијом, ипак ће прва половина месеца бити доста спора у реализацији циљева и могуће је да ћете се суочити и са неким одбијањима или пролонгирањима када су у питању ваше идеје, али и битни договори. У овом периоду и однос са неким сарадницима, па чак и надређенима, може бити доста сувопаран и затегнут. Други део месеца доноси покретање питања која су вама од важности, као и јаке договоре са битним особама или фирмама.
Здравље
У првој половини месеца метеоропате могу имати учесталије тегобе, а присутна је и подложност алергијама, као и могући проблеми са спавањем.

Лав

Љубав
Поље друштвености, дружења и излазака изузетно је активно током прве половине месеца, па не сумњамо да ће Лавови дати све од себе да уживају у сваком новом дану. Љубавних прилика свакако ћете имати - неке од њих ће остати само на слатком флерту, неке ће донети краткотрајну али врло забавну и динамичну авантуру, неке ће љубавне прилике изгледати као сан снова али ће се ти снови врло брзо распршити....а неке ће доћи да остану. Па, како се коме заломи. Чак и ако из јуна изађете соло фазону, не брините, већ јул ће бити ваш месец. Заузети Лавови - у првој половини месеца имаћете и плус и минус фазе са вољеном особом. У једном дану ћете уживати, у другом доносити изазове једно другом. Друга половина јуна доноси мирну и опуштену енергију и лепе тренутке које ћете делити са вољеном особом.                                                                                            Посао
Мај је донео велику ангажованост на пословном плану - да, ви сте умели да искористите прилике које су вам се пружале, али вас је цео процес прилично уморио. Јун је по тим питањима једноставнији - или ћете имати више слободног времена, или ће пословне активности ићи неким споријим, стабилнијим темпом. Или ће фактор среће бити на вашој страни, па ћете све завршавати једноставније и опуштеније. У другом делу месеца неки од вас могу добити нову, озбиљну пословну понуду, унапређење, или награду за досадашње активности.
Здравље
Можете у првој декади јуна бити нешто нежнији, осетљивији, а посебно респираторни систем може бити на удару. Други део месеца –- повремене стомачне тегобе.

Девица

Љубав
Односи који стагнирају или у којима постоји неки вид незадовољства, чек емотивна дистанцираност, улазе у озбиљну фазу, ону која може допринети да се ситуација реши (само уз велики труд и разумевање од стране оба учесника), али такође и ону која може ту удаљеност само повећавати. У односима који су стабилни - прва половина месеца је доста шаренолика, нећете успевати да имате баш увек времена једно за друго, најпре због обостраних великих обавеза, али зато други део јуна доноси више прилика за уживање, опуштање, путовања, дружење и јачање емотивне блискости. Слободне Девице - други део јула је ваше време - ваш друштвени живот ће се обогатити новим дешавањима, али и новим особама, онима са којима ћете имати одличну комуникацију и разумевање и са којима можете остварити лепе љубавне приче.
Посао
Девице су доста дуго у озбиљним пословним активностима - да, динамика јесте појачана, али је зато и количина енергије коју улажете у посао огромна. И наравно - све што се ради на такав начин, мора и да донесе позитивне промене, бенефите и побољшања. Тако да, очекујте да се у јуну или попнете више на лествици успеха, или да ваше финансије буду у знатно бољем стању. Девице су у таквом периоду да могу озбиљно размишљати и о додатним пословним ангажманима, пазите само да не преузмете превише на себе
Здравље
Друга половина јуна донеће више опуштања, ментални и физички опоравак.

Вага

Љубав
Слободне Ваге ће бити у свом елементу - расположене за дружење и скитњу, али и за путовања, кокетирање, упознавање особа које ће се показати као добар "материјал" за флерт (или нешто више од тога). Прва половина месеца вам је обојена одличном енергијом и ово јесте време када је потребно да се опустите и уживате у љубавним играријама. У другом делу месеца, када ваша владарка пређе у знак Рака, бићете доста осетљивији, нежнији и са појачаном потребом за трајнијим и озбиљнијим љубавним темама. Заузете Ваге - однос са партнером ће имати своје успоне и падове током јуна - у добрим фазама вас двоје ћете функционисати одлично, са доста разумевања и уз јаку међусобну подршку, а у тим не баш лаганим фазама можете имати мање падове расположења, па чак и понеку расправу (ово је више него решиво).
Посао
Један врло динамичан и активан, али истовремено и плодоносан пословни месец је пред вама. Ваге су у периоду када могу развијати своје таленте, када могу стећи додатна знања и вештине, када стичу додатне пословне контакте. Сусретаћете се са особама од којих ем можете научити много, ем вам оне могу дати добре идеје везане за посао (и подстаћи вас да их примените). Други део јуна може вам донети озбиљније пословне пројекте или понуде. Финансијским делом ћете углавном бити задовољни.
Здравље
Углавном солидна здравствена ситуација. Крајем прве декаде месеца могућа је пролазна прехлада или проблем са алергијама.

Шкорпија

Љубав
Већ прва декада месеца може покренути емотивна дешавања код слободних Шкорпија, додуше, љубавне приче и причице започете у овом периоду вероватно ће вам у будућности доносити много главобоље и изазова, али шта сад - љубав не бира. Суштински, за неке мирније, дуготрајније и стабилније љубави много је бољи период током другог дела јуна. У емотивним везама започетим у то време, фокус ће бити на дубини и интензитету емоција, али и на могућности да љубав потраје....Неке Шкорпије ће током јуна пратити повремено талас сентименталности и подсећања, то може остати само на нивоу сањарења и маштања, али се у неким случајевима може претворити и у случајан сусрет. Заузете Шкорпије - прва декада месеца је нешто немирнија и партнер и ви ћете умети да будете тешки и захтевни. Но, љубав склања све препреке (ако је има).                                          Посао
Први дани месеца могу донети компликације, нагле промене и још наглије одлуке. Не радите ништа импулсивно и брзоплето, пустите да се информације и дешавања слегну. До половине јуна имаћете утисак да ништа не функционише по вашим замислима и да улажете превише снаге и енергије да бисте се на дневној бази изборили са обавезама. Други део јуна је знатно стабилнији -  ви сте у доброј радној енергији, ваши послови иду ка стабилизацији и проширењу, а у овом делу месеца можете остварити и значајне сарадње, најпре са иностранством.
Здравље
Више водите рачуна о исхрани, а било би добро да се чешће опуштате и релаксирате - најпре у природи.

Стрелац

Љубав
Слободни Стрелчеви све до половине месеца могу рачунати на динамичан и активан период - и што се њиховог друштвеног живота тиче, али и везано за љубавне догодовштине. Нове особе ће вам улазити у живот и може се сада пронаћи неко ко би вам лако пробудио осмехе и донео добру енергију. Неће бити чудно ни да неки од вас истовремено флертују са више особа. Такође, стара симпатија или бивши партнер могли би на кратко заголицати вашу пажњу у овом периоду, али нешто нисам сигурна да има вајде од тога. Што се заузетих Стрелчева тиче - ви сте у озбиљном емотивном периоду. То не значи да неће бити лепих дешавања и блискости између партнера и вас, али значи да сте у фази када је потребно уозбиљити однос, правити планове за будућност или решавати породична или било која друга питања и теме који су од утицаја на ваш однос.
Посао
Прва декада месеца доноси повишену дозу напетости у пословном сектору. Могуће су информације о променама, реорганизацији или неким великим преокретима у сарадничким односима. Ово може произвести осећај журбе, па донети и радну атмосферу испуњену тензијом. Требаће вам пуно стрпљења, добра организованост, али и хладна глава да бисте овај период успешно превазишли. Остатак месеца доноси једноставније пословно функционисање, коректне сарадничке односе, али и нове прилике за напредовање.
Здравље
Мало сте осетљивији током прве половине месеца. Размислите о физичкој активности, али и о променама навика за које знате да шкоде стању вашег организма.

Јарац

Љубав
Прва трећина месеца неће ићи на руку онима у емотивним осносима - и партнер, а поготово ви сте презаузети, пословно финансијска страна живота захтева од обоје фокус и време, па ће заједничких тренутака бити мање, а нервозе више. Ово полако долази на своје најпре у другом делу јуна - ем што имате више простора једно за друго, ем ће се комуникација поправити и осећај блискости постати јачи, па су на дневном реду вероватно планови о заједничком одмору, а свакако ће бити више разумевања и емоција. Слободни Јарчеви – ви ћете бити нешто сентименталнији него иначе и размишљања вам се чешће могу окретати ка прошлости. Но, вама се свакако отварају нове могућности за љубави и то оне озбиљније и трајније, али најпре током друге половине јуна. Могући су почеци врло лепих љубавних веза.
Посао
До половине јуна постоји поприлична пословна гужва и велико присуство обавеза. Биће потребно доста се фокусирати на радне задатке на дневној бази, што може довести до менталног умора, али и повремених грешака у раду. Иако захтеван, овај период ће и поправити стање ваших финансија, али вам отворити и врата озбиљнијих и одговорнијих пројеката и послова током другог дела месеца. Неки од вас могу озбиљно размишљати о додатним пословним активностима, па и покренути посао у приватној режији.
Здравље
Може доћи до мањег пада имунитета током прве половине јуна. Могуће су прехладе, вирозе, инфекције и алергије. Старији Јарчеви - проблеми са зглобовима и кичмом.

Водолија

Љубав
Млад Месец, као и стелијум планета у вашем пољу забаве и љубави, итекако обећава слободним Водолијама прегршт занимљивости у љубавном животу. Нове особе и флертовања, кокетирања биће више него заступљени, најпре током прве половине месеца. Велики део ових дешавања ће се показати као пролазно и површно, али има шансе да се неко издвоји и да током другог дела јуна дође до конкретизације и уласка у прилично лепу и трајну љубавну причу. Некима од вас може прошлост чешће него иначе бити на памети и у мислима, а неће бити чудно ни уколико дође до контакта са бившим симпатијама. Заузете Водолије - пред вама је прилично добар љубавни период. Свакако ћете више уживати са драгим вам бићем у забавним и опуштеним моментима и радости, а за неке од вас ово је период планирања заједничке будућности, па и принова.                                                    Посао
Прва декада месеца донеће веће трошкове и издатке, који се везују или за улагање у посао или за уређивање, сређивање или неке радове у дому. Паметно улажите, али рачунајте да ћете у остатку месеца бити прилично задовољни стањем финансија. Што се посла тиче - бићете више него окупирани обавезама и послом током целог јуна месеца. Сада је тренутак да направите по коју промену, имате добре идеје које могу унапредити ваш посао, покрените их. Добри сараднички и колегијални односи, најпре у другом делу јуна.
Здравље
Старији – осетљиви су вам зглобови, као и вратни и рамени део кичме. Млађе Водолије – могући су повремени проблеми са стомаком и варењем.

Рибе

Љубав
Прва половина јуна, а наглашено прва декада месеца може донети изазове код Риба које су у емотивним везама, а посебно код оних које живе заједно или су у браку. На дневни ред могу доћи тешке теме и питања, и од тога колико сте обоје спремни да се посветите решавању, зависиће и крајњи исход. У неким партнерствима може доћи до удаљавања и емотивног дистанцирања, али то су заиста крајњи случајеви. Углавном ће парови успети да превазиђу овај период и уплове у једну лакшу, блискију и емотивнију фазу која креће у другој половини месеца. Слободне Рибе - први део јуна може донети брзинска заљубљивања и мноштво флерта, мада ћете за неке особе исто тако брзо схватити да су површне и да траже само авантуру. Оно што заиста вреди продубљиваће се током другог дела месеца и може вам донети заиста озбиљну причу.
Посао
Пословно, месец од самог почетка креће бурно. Требаће вам доста фокуса и концентрације да се добро организујете и испуните све обавезе на време и таква ће ситуација трајати наглашено до уласка у другу декаду јуна. Иако ћете и у остатку месеца имати динамичан пословни живот и пуно активности, ипак ћете функционисати са више воље и енергије, а умећете правилно да одговорите и на најзахтевније пословне изазове. Током треће декаде јуна могући су озбиљни пословни предлози и пројекти. Новац – солидно.
Здравље
До средине месеца старије Рибе могу имати чешће здравствене тегобе, најпре оне које се везују за коштано-зглобни систем. Млађи – добро сте.

Хороскоп приредила астролог Олга Савић , venerasapapilotnom.com

image