Магазин

Изабрано 10 финалисткиња за "Мис вештачке интелигенције" (ФОТО)

Од укупно 1.500 пријава које су поднели креатори АИ садржаја широм света, одабрано је 10 финалисткиња које ће се такмичити за прво место у избору за "Мис вештачке интелигенције". Ово је прво такмичење овог типа, у коме учествују искључиво дигитално креиране девојке. Свака од кандидаткиња има своје "вештине", личност и профил на друштвеним мрежама. Прва награда за "Мис АИ" износи 13.000 долара, од којих ће творац победничког модела добити 5.000, док ће остатак бити уложен у ПР и онлајн едукацију.
Изабрано 10 финалисткиња за "Мис вештачке интелигенције" (ФОТО)© Instagram/@annekerdi, @viva_lalina

Организатори Светских награда за креаторе вештачке интелигенције (WAICA) објавили су да је жири изабрао 10 финалисткиња у светском такмичењу за мис вештачке интелигенције односно "девојака" које су створене уз помоћ АИ.

Награде ће бити додељење након ужег избора у коме се оцењује не само физички изглед АИ модела, већ и креативност твораца приликом стварања АИ детаља, квалитет и редовност комуникације са пратиоцима преко друштвених мрежа...

"WAICA је први глобални програм који додељује признања за достигнућа АИ стваралаца широм света", наводи се на сајту те организације Светских награда за креаторе вештачке интелигенције (WAICA), која је осмислила ово такмичење. "Оно што је узбудљиво у вези са овом новом врстом такмичења је то што креатори вештачке интелигенције могу бити део ове еволуције захваљујући технологији," објашњава један од чланова жирија.

Десет кандидаткиња које ће учествовати долазе из Румуније, Француске, Турске и дугих земаља и свака има барем неколико хиљада пратиоца на друштвеним мрежама:

Кенза Лајли 

Са преко 190.000 пратилаца на друштвеним мрежама, Кенза Лајли из Марока је део једне од првих породица вештачке интелигенције, тако да је брзо постала истакнута личност на мрежама. Њен занимљив садржај уско је везан за мароканско друштво.

Њен циљ је да допринесе оснаживању жена у Мароку и на Блиском истоку. Кензини креатори користе сложену мешавину технологија да генеришу слику, а сав видео и аудио садржај на њеном профилу је искључиво направљен путем вештачке интелигенције. 

Алија Лу

Пореклом из Бразила, Лу је јапанско-афро-бразилска уметница, фокусирана на пост-фотографију и перформанс. Првобитно је створена да продуцира низ специјалних филмских пројеката, у којима као глумица укључује многе ликове повезане са наративом афричке дијаспоре.

Њен начин живота је врло повезан са бразилском културом и често посећује Рио де Жанеиро и Сао Пауло, али и Токио. Креирана је путем текстуалних упутстава, који се уносе у АИ софтвер, тако да се ни на који начин не ретушира ​​након генерисања слике. 

Оливија Ц

Оливија воли да путује и жели да створи будућност у којој дигитално и људско царство могу да живе у хармонији. Долази из Португала и својим пратиоцима показује позитиван потенцијал вештачке интелигенције, приказујући како технологија може да побољша људско искуство, а не да га замени. Оливијин креатор користи АИ програм да генерише слике и усавршава резултате уз додатну обраду.

Ен Керди

Примарни циљ ове кандидаткињеје да промовише француски регион Бретању кроз туризам, историју, културу, догађаје, гастрономију и још много тога. Она има за циљ да демократизује вештачку интелигенцију тако што показује њене могућности у визуелним, текстуалним, аудио и видео записима.

Зара Шатавари

Шатавари је креирана у Индији и представља утицајно лице природног суплемента "Хермонес", за решавање хормонске неравнотеже жена. Вођени посвећеношћу искориштавању технологије за друштвено благостање, креатори су користили АИ да произведу обиље информативног садржаја, разјашњавајући основне узроке хормонске неравнотеже.

Они сада такође развијају систем самодијагностике заснован на вештачкој интелигенцији. Својим залагањем, Шатавари има за циљ да разбије препреке у здравственој заштити, а добила је и титулу "борца за ПЦОС и депресију".

Ајана Рејнбоу 

За њених 3.200 пратилаца на Инстаграму, Ајана из Румуније је глас за прихватање ЛГБТ популације, "промовишући љубав и различитости у свим облицима". Она подстиче инклузивност, залаже се за једнакост и разумевање. Дуга као њен заштитни знак представља свет у коме се свачији глас чује и цени, а такође се залаже за неговање емпатије и поштовања према свима. Њен креатор користи ЧетГПТ за израду веома детаљних описа на њеним објавама.

Лалина

Лалинин креатор је имао за циљ да направи веома реалан изглед АИ модела, тако да је креативни тим иза Лалине развио сопствену уметничку визију. Важан услов такмичења је да све фотографије генеришу они сами, користећи АИ, а овај модел спада у један од реалнијих приказа.

Лалина, из Француске, верује да је њен крајњи циљ да подстиче разумевање међу различитим културама и мишљењима. Она има за циљ да искористи овај утицај како би промовисала емпатију, толеранцију и инклузивност.

Серен Аи

Овај црвенокоси АИ модел је први амбасадор АИ индустрије у Турској. Њени креатори пролазе кроз опсежан процес, користећи три програма вештачке интелигенције како би створили њену слику. Често уграђују њено лице на фотографије које је приказују у различитим пословима у којима углавном доминирају мушкарци. Али такође редовно промовише турску историју и националне празнике.

Асена Илик

Циљ овог турског модела је да покаже свету да АИ манекенка може да постане утицајна уз помоћ маште, запањујућих визуелнох детаља и осећаја за забаву. Илик у свом садржају показује лични стил, омиљена места, омиљене аутомобиле и пратиоце упознаје са њеном пажљиво креираном личношћу. 

Елиза Кан

Кан је један од првих утицајних АИ модела у Бангладешу. Она је дизајнирана да буде необична, али и реалистична. Она је такође љубитељ моде, често прати најновије трендове и естетику генерације Зед. Њен сан је да створи свет у коме се сви осећају цењеним и да се према њима поступа праведно, подстичући инклузивније и хармоничније друштво. Њен креатор пролази кроз опсежан процес уређивања и усавршавања слика како би створио разнолик садржај за друштвене медије.

image