Магазин

Идете на летовање? Прво проверите ових 7 ствари

Пре него што температуре почну да расту и кренете ван града, да уживате на мору, одвојите неколико минута у наредним недељама да средите неке основне "летње" ствари у вашој кући. Ево седам ствари које треба уклонити (и потенцијално заменити) пре него што почне ваш летњи одмор, да бисте били спремни, али и безбрижни.
Идете на летовање? Прво проверите ових 7 ствари© Freepik/atlascompany

Свако нестрпљиво чека да оде на летњи одмор, тако да већина нас само извуче "летње ствари" из оставе и понесе их на путовање. Ипак, да ли се можете сетити колико година је прошло од када сте купили купаћи костим, кофер, да ли сте проверили исправност лежаљки или столица?

Пре следећег одмора, препоруљчиво је да прегледате следеће предмете, да бисте били сигурни да ће вам одмор проћи без проблема:

Лежаљке, сунцобрани, столице

Без обзира да ли идете у викендицу близу језера или се возите до локалне плаже, вероватно имате неколико основних ствари за плажу које користите сваке године, као што су столице/лежаљке на расклапање, сунцобран, фрижидер торба...

Колико год верујете да су ови предмети исправни, одвојите тренутак да их прегледате. Да ли су још увек у добром стању од прошлог лета? Да ли се лако отварају, користе? Да ли су сви материјали очувани, да ли су тканине поцепане или је метал почео да рђа? Ако је тако, вероватно је време да их замените.

Пешкири за плажу/базен

Пешкири не трају вечно. Ако имате гомилу пешкира који имају рупе, извучене петље или су груби и истрошени, вероватно заузимају превише простора у вашем ормару. Ако не желите да се решите старих пешкира, можда ћете моћи да их користите за чишћење или кућне љубимце. Ако не, време је да их рециклирате или купите нешто ново - ваша кожа то заслужује!

Креме и уља за сунчање

Многима је тешко да прате датуме истека крема за сунчање, јер их већина људи користи само током летњих месеци, тако да би било добро да проверите датум на амбалажама ових производа. Осим што није препоручљиво на кожу наносити стару козметику, онда престаје да делује и можете изгорети.  

Такође имајте на уму да ови датуми нису поптуно поуздани, јер топлота може проузроковати да се крема за сунчање поквари пре истека рока трајања на паковању. Дакле, ако боца има необичну боју, мирис или текстуру, најбоље је да је баците.

Мини тоалетне потрепштине

Било да се ради о оним малим геловима за туширање које сте добили у хотелу прошлог лета или о малој бочици пилинга коју сте давно купили "за сваки случај", вероватно имате бар неколико мини тоалетних потрепштина.

Ако је етикета на једном производу избледела и не можете да се сетите када је купљен, најбоље је да га се отарасите, а ако је преостало довољно течности/гела само за једну или две употребе, или је ставите као приоритет и искористите је у наредним данима или је једноставно баците (и можете поново искористити боцу, ако је могуће).

Бочице за лет авионом

Ако летите авионом, само са ручним пртљагом, проверите да ли сви козметички производи које имате могу да се унесу у кабину авона. Ако иамју више од 100 милилитара, преспите течности и креме у мање бочице (до 100 милилитара), тако да вас не сачека непријатно изненађење ако неке вољене производе морате да баците када вам прегледају пртљаг.

Торбе и кофери

Иако се можда још увек ослањате на торбе и кофере које користите годинама, велики део пртљага са којим летимо се доста хаба. Иако огреботина или две нису велика ствар, нема разлога да чувате пртљаг који више није функционалан. Ако је тканина поцепана, неки део се заглавио или је сломљен, онда овај предмет више није практичан и неопходан.

Купаћи костими

Слично као и пртљаг, купаћи костими трпе доста тога на путовању - због утицаја слане морске воде и сунца, елстин у њима попусти, развуку се и опусте, кончићи се се извуку, боја избледи... Ако ваш купаћи костим више није у најбољем стању, време је да га се решите и купите нов комад у коме се осећате добро.

image