Магазин

Вандализован нови портрет краља Чарлса у Лондону - активисти користили јунаке из анимиране серије

Нови званичан портрет краља Чарлса је поново у центру пажње, овог пута због необичног начина на који су активисти вандализовали слику. Да би краљу привукли пажњу, одлучили су да искористе налепнице ликова из популарниг британског анимираног цртаћа.
Вандализован нови портрет краља Чарлса у Лондону - активисти користили јунаке из анимиране серије© TANJUG/Animal Rising via AP

Активисти британског покрета "Енимал рајзинг" (Animal Rising) данас су вандализовали нови портрет краља Чарлса у галерији "Филип Молд" у Лондону. Око 12 часова двојица активиста залепила су преко лица краља Чарлса налепнице ликова из цртане серије "Волас и Грумит", путем којих су симболично напали Краљевско друштво за превенцију окрутности према животињама (РСПЦА).

Један постер залепљен преко портрета је Воласово лице, а други је говорни облачић на којем пише: "Нема сира, Грумите. Погледајте сву ову окрутност на фармама РСПЦА". Покрет је снимак овог потеза објавио на платформи Икс, у нади да ће привући што већу пажњу:

"Енимал Рајзинг" позвао је краља Чарлса да обустави своју подршку наведеној добротворној организацији, чији је он покровитељ. Активисти групе наводно су открили да животиње на свакој фарми РСПЦА пате, те да доживљавају велику окрутност.

"Пошто је краљ Чарлс тако велики обожавалац Воласа и Грумита, нисмо могли да смислимо бољи начин да му скренемо пажњу на ужасне сцене на фармама РСПЦА. Иако се надамо да је ово забавно Његовом Величанству, такође га позивамо да озбиљно преиспита да ли жели да буде повезан са страшним патњама на фармама које подржава РСПЦА," рекао је један од активиста, преноси "Дејли мејл".

Слика краља Чарлса била је први званични портрет монарха откако је постао краљ, а привукла је велику пажњу када је први пут откривена, пре свега због јарке црвене боје која доминира.

image