Магазин

Ово је 10 "најинстаграмичнијих" хотела на свету

Сезона годишњих одмора само што није почела, а значи - и утркивање за најбоље слике на Инстаграму. Ако желите да ове године будете убедљиви победник у категорији најлепших слика са летовања, ови хотели су у ТОП 10 по мишљењу експерата за путовања.
Ово је 10 "најинстаграмичнијих" хотела на свету© Canva / Michal_Bednarek

Фантастичне фотографије са летовања су императив за многе туристе, па се и избор хотела често врши баш на основу његове естетике. Уколико сте и ви један од оних туриста који желе да оставе утисак на друштвеним мрежама, ови хотели би требало да буду ваш први избор.

Приликом креирања списка "најинстаграмичнијих" хотела, експерти за путовања су анализирали 80 угоститељских објеката ове врсте широм света и рангирали их на основу укупног броја хаштагова (који служе за обележавање) на фотографијама подељеним на друштвеној мрежи Инстаграм.

1. Burj Al Arab, Дубаи

Burj Al Arab хотел у Дубаију понео је титулу "најинстаграмичнијег" хотела на свету, са преко два и по милиона хаштагова на објавама гостију. У високој грађевини свој од стакла налази се 198 ексклузивних апартмана са погледом на море, а гости имају прилику да уживају у најразноврснијем садржају који нуди хотел.

2. Atlantis, The Palm, Дубаи

На другом месту налази се Atlantis хотел лоциран на Palm острву, који се на објавама корисника нашао више од 650 хиљада пута. Atlantis је доста већи од Burj Al Arab хотела када су смештајни капацитети у питању и поседује 1.544 соба. У овом ризорту се налази и највећи аквапарк на свету, Aquaventure Waterpark.

3. Soneva Jani, Малдиви

Soneva Jani на Малдивима је заузео високо треће место на списку најфотогеничнијих хотела на свету - њега су корисници у својим објавама означили преко 400.000 пута. До овог спектакуларног хотела, који чине 51 вила на води и 7 острвских резиденција, може се стићи само посебним авионом са Велана међународног аеродрома, који је удаљен око 160 километара.

4. Villa d’Este, Језеро Комо, Италија

Хотел Villa d’Este на чаробном језеру Комо у Италији датира из 16. века и нашла се на четвртом месту по "инстаграмичности", а све захваљујући својој ренесансној естетитци. Саграђена је као летња резиденција за кардинала Кома, а данас је најлепши хотел у Италији и један од најлепших на свету.

5. Bellagio, Лас Вегас, Сједињене Америчке Државе

Хотелу Bellagio у Лас Вегасу припало је 5. место у категорији хотела са најлепшим ентеријером и окружењем по мишљењу корисника Инстаграма. Овај хотел са 5 звездица је познат и по "плешућим" фонтанама које се налазе тик испред њега, а садржај је толико разновсан да никоме неће бити досадно - ни најмлађим, ни најстаријим гостима.

ТОП 10 хотела за добре слике на Инстаграму

Наредних 5 позиција заузели суследећих пет хотела:

  • Beverly Hills Hotel - Калифорнија, Сједињене Америчке Државе
  • Giraffe Manor - Кенија
  • Ritz - Париз, Француска
  • Marina Bay Sands Hotel - Сингапур
  • Claridge’s - Лондон, Уједињено Краљевство
image