Магазин

Полицајац остао без посла, јер је украо сир из преврнутог камиона

Полицајац из Немачке је дошао на увиђај, где га је затекло преврнуто возило из ког су испале веће количине сира. Његова процена је била да треба да узме, тачније украде скоро 200 килограма овог млечног производа, али држава је реаговала и казнила га за овакав потез.
Полицајац остао без посла, јер је украо сир из преврнутог камиона© @kjpargeter/freepik

Један немачки полицајац је након саобраћајне незгоде украо из контејнера преврнутог камиона око 180 килограма сира чедар и због тога је остао без посла.

Виши управни суд у немачкој покрајини Порајње-Фалачка одбио је жалбу полицајца, што значи да првостепена пресуда остаје на снази, преноси Шпигл.

У судској пресуди се наводи да је осуђени полицајац био припадник саобраћајне полиције који је добио задатак да осигура место несреће.

Он се полицијским возилом довезао до оштећеног камионског контејнера, а тамо је затражио од радника фирме за рашчишћавање пута након удеса да му преда неколико пакета сира.

"Украо је укупно девет пакета сира, од којих је сваки био тежак 20 килограма, вредности око 554 евра. Окривљени је неке од пакета донео у полицијску станицу, а може се претпоставити да је неколико задржао за себе, за своје пријатеље и родбину", наводи се у судском саопштењу.

Полицајац је у жалби навео да сир из камиона скоро не вреди ништа и да је "желео да га спаси од уништења", али суд је заузео став да је починио кривично дело крађе док је био на дужности.

"Таквим понашањем окривљени је нанео велику штету угледу немачке полиције", оценио је суд и додао да није битна вредност сира с обзиром да је дужност полицајца да спречи крађу.

image