Магазин

Србија на 1. месту: Познати амерички Јутјубер направио листу омиљених европских држава

Светски познат амерички Јутјубер Дру Бински саставио је списак омиљених европских земаља, а Србија заузела је прво место! Конкуренција је била јака, а наша земља се за ову титулу борила са још 48 држава Европе.
Србија на 1. месту: Познати амерички Јутјубер направио листу омиљених европских држава© Canva / alentejano

Дру Бински, планетарно популарни травел блогер пореклом из Сједињених Америчких Држава поделио је на свом налогу на друштвеној мрежи Инстаграм списак омиљених европских дестинација. Његов видео-снимак изазвао је буру реакција и одмах кориснике ове платформе поделио у два табора: на оне којима није јасно чиме је то Србија заслужила да се нађе на самом врху листе и оне који се апсолутно слажу са мишљењем инфлуенсера који је посетио сваку земљу на свету и кога на Инстаграму прати више од милион, а сумарно на свим платформама - чак 12 милиона корисника.

Критеријум за оцењивање је лични доживљај земље

Бински се, када је реч о оцењивању европских дестинација, водио личним доживљајем током путовања, па се стога може закључити да су га Србија и српски народ потпуно очарали. Ово нимало не изненађује - наша земља има богату историју, још богатији ноћни живот, а важи и за гастрономски рај. Шта је од овога посебно дојмило америчког инфлуенсера се не зна, али је општи утисак сасвим јасан. Одмах иза Србије на списку се нашла Чешка, док је високо треће место заузела Шпанија. ТОП 5 "затварају" Грузија и Португал, а следе их Румунија, Украјина, Холандија, Немачка и Аустрија.

Ранг листа изазвала буру реакција на Инстаграму и ТикТоку

Међутим, корисници Инстаграма су, у најмању руку, били изненађени оваквом ранг листом која је за мање од 24 часа сакупила преко милион и по прегледа, понајвише јер Бински није јасно навео шта је то што га је у свакој од држава одушевило. Било је оних који су његово мишљење делили, наводећи како је српски народ познат по свом гостопримству, али је било и оних који своје незадовољство врло јасно изнели на просторима те платформе. Негативни коментари нису се односили само на Србију: један корисник је испод исте објеве (али на ТикТоку) написао како су Украјина, Португал и Ирска незаслужено на тако високим позицијама.

image