Магазин

Рус и Американац удружили снаге и освојили балкански ТикТок

Одлазак у иностранство може бити веома изазован, али када на другом континенту пронађете некога ко је баш као и ви превалио пола света, живот постаје много лакши и веселији. Доказ за ово су и два популарна ТикТокера, Глеб Филс из Русије и Џастис Рејд из Америке, који су свој мир и срећу пронашли на Балкану.
Рус и Американац удружили снаге и освојили балкански ТикТок© Screenshot TikTok / justus_reid, glebfeels

Иако ни Глеб ни Џастис изворно нису са Балкана, обојица су за јако кратко време освојили срца локалне ТикТок и Инстаграм публике, свако на свој начин - Рус је покупио све симпатије захваљујући томе што се одлучио за живот на селу, док је Американац одушевио све Балканце својим јединственим интерпретацијама домаћих песама.

Рус и Американац удружили снаге

Сада су Глеб и Џастис одлучили да је право време да удруже снаге и своју креативност и популарност још једном искористе како би промовисали Србију, али и чињеницу да права пријатељства не познају границе. Двојица ТикТокера упознали су се у српској престоници још пре неколико месеци, а своје одушевљење нису крили:

"Упознао са Џастиса и показао му мало град, а он ми је заузврат отпевао једну од мојих омиљених српских песама", написао је Глеб у једној од својих објава и обрадовао своје обожаваоце који су већ дуже време навијали за овај дуо.

Глеб Џастиса учи српски

Међутим, њихово пријатељство није остало само на заједничкој љубави према музици, већ је Рус одлучио да свом другару са другог краја света олакша и учење српског језика.

"Сада ћу да учим Џастиса моје омиљене српске речи", рекао је Глеб на почетку видео снимка који је Американац објавио на ТикТок-у, а затим кренуо и да набраја: "Јао човече, Лагано, Ма јок, Врхунски, Планина, Овчице", набрајао је Глеб, док је Џастис понављао за њим, а затим имао и задатак да открије шта те речи значе на српском језику. Занимљиво је да је реч "планина" једина била позната младом Џастису, док су му остале задавале приличне проблеме.

@justus_reid A koje su vase omiljene izreke? @Gleb Feels #balkan#serbia♬ original sound - Justus Reid

Живот на селу и златни "Југо"

Популарни руски тикторкер Глеб Филс у Србију је дошао током пандемије Корона вируса када је имао само двадесет година, а свој живот у Енглеској заменио је за мир на планини Бељаница, где се настанио са својом породицом. На својим налозима на друштвеним мрежама Глеб обожава да дели како изгледа живот на селу, ван домашаја цивилизације, а за јако кратко време он је савладао српски језик, који сада говори течно, али и научио да игра и ужичко коло.

Са друге стране, Џастис се тек недавно преселио на Балкан, где су га сви дочекали широм раширених руку због његове непосредности и љубави према земљама екс-Југославије. Одушевљен пределима, Џастис је отпочео своју турнеју у Србији, да би затим својиж златним "Југом" обишао и Македонију, Црну Гору, Босну и Херцеговину, Хрватску и Словенију. У Хрватској је учествовао чак и у музичком шоу програму Суперталенат, међутим, пред полуфинале је од продукције добио мејл како ипак неће наступати. Недавно, његов видео са Новаком Ђоковићем у коме му пева песму постао је виралан, а Џастис је стекао још више обожавалаца широм света.

image