Спорт

Сада и званично - Кампацо је ново појачање Црвене звезде

Аргентински кошаркаш Факундо Кампацо, ново је појачање Црвене звезде, саопштио је клуб са Малог Калемегдана. Аргентински кошаркаш потписао је са црвено--белима уговор до краја наредне сезоне

Оно што је данима најваљивано, сада је и званично потврђено, а то је да је Црвена звезда појачала редове Факундом Кампацом.

Аргентински кошаркаш је пре два дана слетео у Београд, у недељу је одрадио лекарске прегледе, а српски тим га је потом представио као ново појачање.

Црвено-бели навели су да је некадашњи кошаркаш Реала, Денвера и Даласа, са Звездом уговорио сарадњу до краја наредне сезоне.

"Доласком Кампаца, Црвена звезда добила је огромно појачање плејмејкера са изузетном брзином, прегледом игре, много решења у нападу и поена у рукама, а искусни Аргентинац одмах се прикључује тренинзима нашег тима."

Кампацо (31) је каријеру почео у Пењаролу, да би потом врхунац каријере доживео у дресу Реал Мадрида.

Шест сезона провео је у "краљевском клубу", са којим је два пута освојио Евролигу, три пута Ендеса лигу, четири пута Суперкуп Шпаније, а два пута Куп Краља.

Пре две године, отиснуо се у НБА лигу, прво је наступао за Денвер нагетсе, где је био саиграч са Николом Јокићем, а потом имао кратку епизоду у Даласу, где није успео да избори минутажу и улогу, што је означило повратак у Европу.

Према информацијама медија широм Европе, поред Црвене звезде, за Кампацове услуге били су заинтересовани Реал Мадрид и Олимпијакос, али се Аргентинац ипак определио за српски клуб.

Кампацо ће бити тек други кошаркаш из Аргентине у историји Црвене звезде, а уједно саиграч са првим, својим добрим пријатељем, Луком Вилдозом.

image