Русија

Пол Крејг Робертс: Украјинци ће на Крим - никада

Украјинци су хтели да заузму Крим до Божића и испали су смешни
Пол Крејг Робертс: Украјинци ће на Крим - никадаwww.globallookpress.com © Vladimir Sidoropolev

Кијев је лоше проценио ситуацију и изазвао подсмех читавог света са својим тврдњама да ће заузети Крим до Божића, написао је на свом сајту амерички економсита и некадашњи званичник из периода Реганове администрације Пол Крејг Робертс.

"Неки експерти предвиђају да ће Украјина избацити Русију са Крима. То је првобитно требало да се обистини до Божића. Сада очекују то сваког тренутка. Пошто се тамо налази црноморска флота, мој став је да се то никада неће догодити", написао је он.

Робертс је нагласио да западна антируска пропаганда ствара лажну слику онога што је догађа у Украјини, до доводи до лоших политичких анализа.

Прошле јесени, заменик министра одбране Украјине Владимир Гаврилов рекао је за "Скај њуз" да украјинске снаге очекују да се "врате на Крим" до краја децембра. Шеф кабинета председника Владимира Зеленског Андреј Јермак такође је говорио о плановима за заузимање тог полуострва.

Посланик Думе са Крима Михаил Шеремет упозорио је Кијев да би, уколико покушају да заузму то полуострво, Русија морала да им зада "коначни ударац". Председник одбора кримског парламента за јавну дипломатију Јури Гемпел рекао је да украјински војници на Крим могу да дођу само као ратни заробљеници.

Лидер Крима Сергеј Аксјонов назвао је изјаве украјинских званичника "непријатељским" и уверио грађане да много труда улаже у безбедност тог региона.

image