Свет

Британски посланик упоредио вакцину против ковида с холокаустом

Торијевца Ендруа Бриџена чека формална истрага због објаве на Твитеру
Британски посланик упоредио вакцину против ковида с холокаустомGetty © Leon Neal / Staff

Посланикa конзервативаца Ендруа Бриџена у Парламенту Уједињеног Краљевства та странка је казнила тиме што му је одузет "партијски бич" након што је на Твитеру пласирао "дезинформације" о вакцини против ковида 19, преноси "Политико".

У сада избрисаном твиту Бриџен је поделио везу до чланка, у вези с вакцином, на десничарском блогу "Зиро хеџ" и написао: "Као што ми је један кардиолошки консултант рекао, ово је највећи злочин против човечанства од холокауста".

Неколико минута након посланикове објаве званичник конзервативаца, који је задужен за партијску дисциплину, Сајмон Харт изјавио је: "Дезинформације о вакцини наносе штету и односе животе. Одузимам 'бич' Ендруу Бриџену, и та одлука одмах ступа на снагу, док очекујем званичну истрагу."

Бриџен је последњих месеци износио бројне коментаре против ковид вакцина, а претходно му је забрањен приступ у Доњи дом на пет дана због кршења правила лобирања.

"Партијски бич" је систем по којем је носилац ове функције задужен за то да чланови партије у парламенту гласају према партијској платформи, а не према личним интересима. Он није својствен само Великој Британији, већ постоји у више земаља широм света.

image