Магазин

Преминула Лиза Мари Присли, ћерка Елвиса Прислија

Једина ћерка краља рокенрола Елвиса Прислија, Лиза Мари Присли, преминула је у 54. години. Многобројне познате личности опраштају се од Прислијеве путем друштвених медија
Преминула Лиза Мари Присли, ћерка Елвиса ПрислијаGetty © Christopher Polk

"Са великом болом, делим са вама претужну вест да нас је моја лепа ћерка Лиза Мари напустила. Била је страствена, јака и жена која воли више од било које коју знам. Молимо вас за приватност док покушавамо да се изборимо са овим огромним губитком", навела је у изјави за медије њена мајка, Присила Присли, а преноси "Ројтерс".

Лиза Мари је доживела срчани удар у свом дому, након кога је превежена у болницу. Пре три дана је присуствовала додели Златног глобуса, на којој је подржала глумца Остина Батлера. Овај глумац добио је награду за најбољег глумца за улогу у филму "Елвис", а Лиза је била одушевљена на који начин је дочарао лик њеног оца. Батлер је приликом доделе Глобуса, део говора посветио Лизи и њеној мајци.

"Наша срца су сломљена изненадним и шокантним губитком Лизе Мари Присли. Том и ја смо провели неко време са породицом Присли током промоције филма о Елвису. Лиза је била искрена и директна, осетљива, у ишчекивању филма о свом оцу", рекла је глумица Рита Вилсон, супруга Тома Хенкса.

Многе познате особе опраштају се од музичарке, а међу њима су Донатела Версаће, Том Хенкс, Џон Траволта. 

Лиза Мари Присли рођена је 1. фебруара 1968. године у Мемфису. Имала је 9 година када је отац, чувени музичар Елвис Присли преминуо од срчаног удара у 42. години.

Била је музички талентована, а 2003. године је издала први албум. Прва два, од четири музичка албума, била су међу ТОП 10 на Билбордовој листи. Четири пута се удавала, а брак са музичарем Мајкл Џексоном, изазвао је највише пажње. Мајка је четворо деце, а једини син, такође музичар, извршио је самоубиство пре три године.  

image
VV inauguration
banner