Магазин

Како преживети Дан заљубљених без партнера

Многи не желе да славе овај празник, јер немају партнера с којим га могу провести на романтичан начин. Ипак, то не значи да се мора поптуно игнорисати или критиковати као ''само још један комерицијални празник'' - Дан заљубљених може бити дан који посвећујемо себи.
Како преживети Дан заљубљених без партнера© Pexels/Abby Kihano

Гледајући излоге пуне срца, специјалне догађаје или попусте за Дан заљубљених, може бити стресно, поготово за оне који не уживају у самоћи, или су недавно раскинули везу. Понекада је веома тешко игнорисати рекламирање романтике на све стране. Ипак, то не значи да ово мора бити ''депресиван'' дан, већ добра прилика за уживање у другим врстама љубави:

1. Дан за негу

Издвојити цео дан за себе је увек добар избор, али поготово је корисно као одвлачење пажње од срећних парова на сваком кораку (на реклама или у стварном животу). Купка, маска за лице или косу и друге врсте неге тела ће дефинитивно помоћи у опуштању тела и ума. Није важно да ли су у питању овакве рутине или чаша омиљеног пића уз књигу или Нетфликс серијал, најважније је да је активност у којој се истински ужива, за коју није потребно двоје.

2. Продуктиван празник

Ако ''спорије'' опуштање не помаже, добро је искористити ово време за обављање појединих обавеза. Могу бити свакодневне ствари, попут чишћења кухиње или одласка у самопослугу. Осим тога, ово може бити време да се коначно одради велико сређивање куће, реорганизација ормара или старе полице с књигама. Када се овакве обавезе одраде, време много брже пролази.

3. Постоји више врста љубави, не само романтична

Провести дан са породицом, пријатељима, па чак и љубимцима може бити много лепше искуство, него размишљати о непостојећој љубавној вези. Већина активности које се могу радити са партнером су сасвим прикладне и за остале односе - заједнички оброк у ресторану, размењивање поклона или тихо вече у кући уз добар разговор, су само још једна врста квалитетно проведеног времена са блиским људима.

Такође, ово може бити савршен тренутак за исказивање захвалности људима које волите. Написати поруку родитељу или верном пријатељу не захтева много новца нити времена, а биће значајно за обе стране.

4. Састанак са собом

Извести самог себе на ''дејт'' на Дан заљубљених је права вежба самопоуздања и љубави према себи. Миран оброк у омиљеном ресторану, испијање кафе у оближњем кафићу или одлазак у биоскоп на филм (све сем романтичног жанра!) може бити веома забавно. Понекад, изаћи потпуно сам, пружа прилику максималног уживања у тренутку.

image