Магазин

Месечни хороскоп за март 2023. године

Некада су Нове године почињале мартом. По тада важећем римском календару, септембар (од латинског: септе - седам) био је седми месец, октобар осми, новембар девети, децембар десети. Иако смо Нову годину пребацили у јануар, кога у она времена није ни било, астрономска Нова година је увек у марту. Она почиње са првим даном пролећа. Отуда у колективном несвесном без обзира на актуелне календаре, март је свима нама заправо месец правог почетка.
Месечни хороскоп за март 2023. године© freepik/freepik

Тада смо много више кадри да испоштујемо "ту-ду" (to-do list) листе које иначе правимо 1. јануара. Тада је највише кретања, селидби, планира се година, планира се и дугорочно, послови се предузимају, везе започињу. Живот се узруја у марту, подижу се и немири, све завитопери и оживи жељом да се пробија ка лету. Ка врхунцу, ка снази, ка тријумфу.

Млади се лако заљубљују у марту јер је цела природа тада у једном "Да" спрам искуства и акције. Сви једва чекамо да се нешто деси а у стомаку као да ври. У том лонцу некада ври од жеља и снова, некада од осећања која могу бити и љубомора колико и срећа.

И зато пробајмо да овог марта испунимо очекивања и циљеве које ћемо, како каже соларна карта за 2023. годину (која се ради за први минут пролећа), поставити врло високо. Сунце ће тада бити у истом знаку где је и Јупитер (у Овну, што се последњи пут десило 2011. године) а то значи крупни планови, нагли догађаји који мењају живот, спремност, храброст и одважност да се дају шансе и да се макар проба. Пуно изненађења. И оно кад изненадимо не само друге него и сами себе. Почеци. Оптимистични планови и храбри потези.

Проблем је на глобалном нивоу јер тај "двојац" у Овну увек указује на експанзију сукоба, доминацију једне силе, инвазије и сл. Ратови нису реткост као и друге војне операције. Војска, милиција, ватрогасци, хитна помоћ, који се и у нашим мобилним телефонима налазе под "ургентни позиви", тада су активни много више него иначе.

Од других транзита, важан је улазак Сатурна у Рибе и Плутона у Водолију. Но, како се ради о врло спорим планетама (Сатурн ће у Рибама бити две ипо године, а Плутон чак преко двадесет година у Водолији) не значи да ћемо одмах у марту осетити њихов утицај. Више ће нас зачикавати Марс када се ушета у знак Рака 25. марта. Породични немири, свађе, сукобљавања са другима, комшијама дешаваће се јер се осећамо немоћно у неком другом сектору свог живота. И заправо имајмо на уму, да док је Марс у Раку кад некога кињимо, у ствари тиме се боримо против своје осетљивости, нежности, слабости, топлих осећања која имамо за некога па га кињењем заправо од себе терамо. Јер стрепимо, бринемо, плашимо се за ту особу, дрхтимо због ње. Несвесно у нама онда поручи - лакше је без. Отуда је Марс у Раку саботерски, што није лоше да имају на уму сви који су у свежим везама. Такође, када се са неким свађамо и истерујемо неку своју правду, у ствари се боримо због оне неправде која нам је начињена у детињству, када нисмо могли баш ништа да урадимо тако мали и немоћни. Па зато смо и сада углавном немоћни, сем што смо грлати и по мало застрашујући и себи и другима. Уморимо се лако, снага оде у стомак и замене је сузе или туга. Нежност је кључ. У супротном, агресија и самоповређивање, јер Марс у Раку су незацељене ране и бол.

Препорука за март: Мање приче, више загрљаја.

  

Ован и подзнак Ован

Биће вас превише у свему. И то у позитивном смислу углавном. Али дозволите то себи - нека се види ваша снага, идејно вођство, предњачите и будите одважни. Читав месец ће вам бити врло активан у сваком аспекту. Емотивно, биће жучних расправа и немира али и продубљивања вашег истинског међусобног прихватања. Пар дана мира и љубави, а онда опет на црту где свако држи своју страну. Најдосадније може бити Овновима који имају партнере који не воле да се конфронтирају. Водите рачуна да из досаде не направите неку брљотину и безвезну грешку услед вишка снаге и енергије. Тај вишак углавном трошите на посао, нове пројекте, колеге, идеје, доказивање и потврђивање себе пред собом и другима.

Храна ће вас заокупљати крајем месеца и вероватно ћете се озбиљније бавити здравом исхраном. Добар период за сређивање линије и здравствених тегоба које се могу исхраном довести у ред. Финансијски прогрес можете да очекујете крајем месеца и током априла. Ако имате намеру да тражите повишицу сада је тренутак за то. Као и за негодовање ако радите знатно више него што сте плаћени.

Нећете пропустити уживања, изласке, провод и прилике да покупите комплименте јер ће Венера бити у вашем знаку добар део месеца.

Основна тема у марту за Овнове: не губи из вида оно што желиш

 

Бик и подзнак Бик

Пролеће је иза ћошка и сви Бикови се лагано спремају за своје годишње доба. Чула су спремна, а посебно ће бити у пуној снази од 16. марта када и Венера буде у вашем знаку. Нећете моћи лако да одолите искушењима чула, ероса, завођењу, музици и топлим речима које ћете примати од других а које теше, разгаљују, дирају и покрећу. Ово је месец када се можете физички осећати и понашати као да сте поново млади, али емотивно ћете осетити зрелост искустава своје прошлости која ће вас на носталгичан начин раскравити увек када сте у грчу или тензији.

Самоувереност је оно што ћете за себе покупити од Сунца и Јупитера у Овну, док ћете све сукобе и истеривања правде оставити за неку другу прилику. Пријаће вам бар два сата да сте сами са собом. Вијуге вам најбоље раде од 11. марта, а најуспоренији сте почетком месеца. Тада можете лако да правите грешке па све проверавајте. Могући су малери са телефонима, поштом, екранима као и куповина нових дигиталних уређаја. Планирање је на реду у марту, поготово путовања. Чак и да нисте размишљали пуно о томе, крај месеца можете дочекати са плаћениом првом ратом за море - тако ниоткуда.

Не баш сјајна вест је што та Венера у Бику приказује и вишак слободног времена јер се остало без посла, што може да се догоди Биковима рођеним у последњој декади (12-22. маја) Осталима фриленсерске понуде, сарадње са пријатељима, браћом, сестрама, брачним партнерима. Спајање лепог и корисног, посла и ужитка.

Основна тема за март: поштујте своју потребу да ћутите када вам се ћути, али се не изолујте преко мере.

 

Близанци и подзнак Близанци

Вама март може почети са препрекама. Нешто не иде по плану, рокови се пробијају, неко вам отказује сарадњу, финансије се не подударају. Ако будете превише размишљали о томе. анксиозност ће само бити појачана. Најбоље је да зато непрекидно радуцкате и завршавате шта имате као да је све у најбољем реду, чак и када није. Добра вест је да од 6. до 10. марта налазите решење (или оно вас налази), а сличан овом је и период око 17. марта. Тада вас неко може озбиљно увредити или се због другога можете осећати изненађено, затечено и по мало лоше.

Приватно - март је више инспиративан за друштвена повезивања, случајне сусрете који ће вам јако пријати, пуно смеха и доброг хумора. Венера у Бику указује на тајне послове и изворе прихода, можда ћете тајити пред другима неке своје акције, инвестиције или одакле вам новац. Водите рачуна да се не занесете и не одете у привредни криминал. Уједно, здравствено стање може бити нестабилно због упаљених синуса, тироиде и ОРЛ регије генерално.

Уласком у Рака 25. марта, Марс ће озбиљно десетковати ваше финансије. Највише због породице, куће/стана, дугова спрам државе, а на реду је и кварење електричних кућних уређаја који ће хитно тражити замену.

Кључна тема за март: наставите са истраживаљем, игром, али поштујте законе

 

Рак и подзнак Рак

Вероватно ће за вас најважнији догађај у марту бити излазак Марса из Близанаца у коме је био од августа 2022. године. Како се од тада налазио у вашој 12. кући, многи од вас су имали проблема са здрављем, законом, мајсторима, жене са мужевима (мушкарцима генерално), а мушкарци са снагом, односно мрзовољом и летаргијом. Инвазија Марса на нервни систем и психу могла је да вам у протеклим месецима донесе несаницу, панику, сумануте мисли, склоност лековима, пићу, опијатима (не из хедонизма већ као начин за опуштање унутрашњих тензија)

Тема која вас је толико оптерећивала да некада и ноћима нисте могли да заспите сада се полако решава, ако већ није решена.

Што се љубави тиче, ту сте срећне руке овог месеца. Она је у окружењу, међу познаницима, колегама, у крају где живите. Не морате ићи на крај света ако сте сами, па чак ни на социјалне мреже. Вама је сада врло потребна пажња, салве радости и она слатка комуникација пре спавања са срцима и пољупчићима.

Проблеми су могући са аутом и организацијом транспорта, превоза, можда останете без аута на неко време или размишљате о куповини новог. На послу успеси у последњој недељи месеца који могу бити и олакшање јер се нешто коначно догодило или се стекли услови. Похвале других, надређених, препоруке - у последњој недељи месеца.

Кључна тема за март:добре прилике се десе ако их стрпљиво сачекамо

  

Лав и подзнак Лав

Март вас подсећа на вредности у којима сте одавно још себе препознали, али се некако успут од њих мало удаљили. Зато нека вас не изненади ако будете заинтересовани за филозофске трибине, инспиративне ни мало површне разговоре са пријатељима, жељу да одете у Кинотеку и томе слично. Врлине су пут, ви то знате. Сада само о томе мислите чешће него иначе. Сусрет са добрим и ментално јаким људима може вам заиста бити тачка преокрета. Неко ће се окренути духовности неко прагматици, али кроз мисију и корисност пројекта. Ни мало компромиса у марту не показујете за било шта где би требало да 'зажмурите на једно око'.

Планови ће вам бити велики, па ће већини и остати само планови. У ствари, вама је сада важније да храбрите свој дух, да га одважите да и даље гледа на далеко и високо, и отуда и долазе све те идеје. Нешто конкретније реализације могуће су сада, посебно Лавовима рођеним у првих петнаест дана августа.

И наравно, ово је месец када у љубави Лавови улазе у брак, заједницу, шире породицу. Велики и озбиљни планови, ништа површно ни на овом плану. Они који су сами могу пронаћи срећу на факултету и преко знања, књиге, учења.

Кључна тема за март: Слушајте и учите

 

Девица и подзнак Девица

Сви су изгледи да ћете се у марту бавити једном конкретном ствари, пројектом, ситуацијом која подразумева превазилажење препрека, пробијање и рушење ако је негде потребно, да би се некако дошло до циља. Ако будете на више страна, вероватно ћете свуда бити на пола са постигнућима. Важно је сада дати фокус једном, ономе што је реални приоритет, ургенција и што без ваше инцијативе никада неће бити решено само од себе.

Здравствено, март указује на могуће упале, пробадајуће болове и могућност повреда/падова. Пазите на канале, рупе и отворене шахтове. Пливање би вам пријало, а неким Девицама је сада сезоне реновирања купатила.

На послу ће бити жучних момената, све из панике надређених да неће успети у нечему. Хаос и лош менаџмент узимају данак, а како се ништа преко ноћи не може довести у ред - надређени ће своје пропусте пребацити на запослене па ће бити тензије. Ако нисте сигурни да желите да дате отказ, боље је да се повучете и гледате своја посла, избегавајући трачеве и оговарања.

У љубави, март акценат баца на физичку привлачност која је јака али и на недостатак емотивног, романтичног у односу. Девице које су соло, могу сада дефинитивно затворити архиве и досијеа која вуку годинама. Када неке особе испратите из свог живота, направиће се места за нове.

Кључна тема у марту: пазите да се потреба за стабилношћу не манифестује као потреба за контролом других

Вага и подзнак Вага

У марту ће бити довољно да се само појавите у јавности, да се огласите, да кликнете на 'public' и већ ће се сви сјатити ка вама. Имате наклоност јавности, па би требало да се покренете и чешће излазите. Још је боље ако немате зацртана очекивања и дозволите свемиру да вас понекад пријатно изненади он сам.

Посла ће бити сасвим довољно, али и прилике да се са неким надмећете. Сујета вам неће остати нетакнута у марту. Било да је неко похвалио вашу конкуренцију или вас упоредио са неким кога приватно не поштујете превише. Емотивно све исто, само се тиче других особа. Дирнуће вас и коментар на то колико неко зарађује. Због тога можете читав март бити напорни и себи и другима причом о неправди (и својој жртви) или ћете се заузети за себе и нешто амбициозније прионути на циљеве и резултате.

Није на одмет да од Јупитера позајмите храброст да сагледате колико сте у протеклим годинама били лењи и где бисте реално сада били да сте се више трудили. Можда све то заједно донесе неке добре закључке и нове почетке.

Иако би емотивно требало да овај период буде сјајан за љубав, он ће то свакао бити Вагама које су пред браком. Сада се усељавају у нов стан или венчавају. Осталима ово је период више једног ривалства са партнером и замерања партнеру што није све оно што јесте онај ког сте за себе хтели, али га само никада нисте упознали.  

Кључна ствар за март: сачувајте хумор, више се смејте

 

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Аларм алерт! Да не касните! Да не заборавите! Или једноставно пронађите асистента. Ангажујте друге ако је могуће за све оно што вам није у фокусу а што ће баш сада бити јако важно. Проверите документације да им не истиче рок, завршетак уговора је на помолу, дилеме око посла - отићи или остати. Студенти сад не полажу лако испит. Ароганција и претерано самопоуздање су сада сметња на путу.

Савест се такође побунила и жели да се смилујете над собом. Да не терате инат себи. За некога то може бити завршетак давно напуштеног факултета. За неког другог, нежнији однос са партнером без боцкања и критике, јер то реално ни не заслужује.

У послу ствари крећу на боље сигурно, јер Јупитер жели да радите - питање је само да ли сте ви задовољни оним што се нуди. Свакодневницу сте довели у ред, навике и задатке, а ако нисте сада ћете. У супротном сами себе више нећете моћи да поднесете у хаосу.

У љубавним стварима, женама романтични сањар из иностранства, а мушкарцима млада жена ратничке снаге са којом ће лако пожелети озбиљну везу. За истополне везе исто важи, и ту се тражи природа Марса или Венере без обзира на пол.

Кључна тема за март: Смилуј се и олакшај себи

 

Стрелац и подзнак Стрелац

Колико ће само вама бити лако да дођете до узбуђења и радости за себе, сада док Јупитер иде вашим петим пољем. Не знам да ли сте већ приметили, али све вас дира. Све волите, на све можете да пустите сузу, можете сада и да вриштите од среће, да будете тужни попут детета и да се дурите и већ три минута касније да се њишете у ритму музике. Спремни сте за акцију, више спољних дешавања. Поготово ако сте млади.

За нешто старије, ово је период када су доста посвећени деци и младима. Но, и вама остаје време за вас, партнера, радост, нежност и слављење живота. Посао вас тренутно не занима ако је терет, ако је много очекивања. Тек колико сте намерили да се потрошите - потрошићете се. Када вам буде потребан новац, зарадићете га, са врло јасним изгледима да вам се и то поље побољша од маја месеца. Код вас је обично тако, да када се трудите, повишице нема, а када се не трудите, она дође сама.

Енергија вам је добра, али је важно да дозирате туђе проблеме, јер ће Марс у Раку све невербалне њихове ране и проблеме да лепи на вас. Можете лако сада преузимати туђе на себе и физички се онда осећати уморно, бесно, у боловима и слично. Треба вам сада биоенергија или неко телесно прочишћавање.

Кључна тема у марту: Осећања нису страшна, страшнија је малодушност - пробај да се не браниш од емоција које навиру

 

Јарац и подзнак Јарац

Време је да конструктиван, студиозан Јарац машта и сања. Да замишља оно што није, али што би могло бити. Можда се сетите себе из ране младости пре него што сте прву пару зарадили, колико сте само маштали. Касније је реалност то однела, али очигледно не у неповрат. Маштање је важан део креације и амбиције. Замислити немогуће и жудети за освајањем врхова, даљина, постављених циљева. Слободно се сада препустите фантазијама.

За неке, ово је месец селидби и усељавања у нове станове. Добијање кредита за градњу или субвенција. Наилазићете у марту на добре људе који се сами нуде да помогну. Сусрети и са странцима који су такође наклоњени.

У послу учење нових ствари, сусрет са непознатим, или нешто што знате али што дуго нисте радили па је потребно поновити градиво.

Студентима, због фантазирања, биће проблем да се сконцентришу. Планирање путовања.

Емотивно поље је оштећено тренутно због Марса од 25. марта и у априлу. Иако то не морају нужно бити свађе са партнером, неминовно ће се видети незадовољство друге стране. Ствари се могу изгладити чешћим физичким контактом, евоцирањем успомена, враћањем младости ако сте старији. Соло Јарчеви сада могу бити превише наметљиви када дође до нових познанстава што потенцијалне може отерати и заплашити, па поведите рачуна.

Здравствено, ово је време када абдомен може да вам прави проблеме и када ће ваша осетљивост на дане Пуног Месеца (7. март) бити изражена.

Кључно питање Јарчева у марту: Које је моје место? Где припадам? И географски, и социјално/емотивно.

 

Водолија и подзнак Водолија

Мимо свега што вас чини срећним, јако вам је битно када сте у друштву својих најбољих пријатеља. Март вам доноси сусрете са некима које можда не виђате често али са којима се увек подсетите како то изгледа када је пријатељ као брат. Добићете одличне савете ако их будете тражили, јасне поруке и усмерења. Онима који траже знање и желе да открију нова поља, сада се појављују учитељи (ментори, шефови, тренери и сл) који могу тим путем да их воде.

Једном речи, оптимистични сте и сами себи врло јасни.

Песмизам је више тема вашег финаисјског поља, што не треба да вас плаши. На вашу авантуристичко рискантну природу, то заправо значи да ћете се понашати као што се редовно понаша редовно. Водићете рачуна. Можда чак записивати колико сте потрошили. Може вас на моменте окупирати сумња, дилеме и нешто теже доношење одлука него иначе, када је новац у питању.

У емотивном пољу ствари се смирују јер Марс коначно излази из ваше пете куће након седам месеци и неће бити потребе да на даље провоцирате једно друго, да једно друго критикујете или да претерано улазите у дубиозе око свакодневних ствари. Сада ћете ту вештину наставити са колегама и на послу, а приватно вас очекује радост и срећа, поготово од средине месеца када ће вам и кућа бити пуна.

Кључна тема за март: лепо је имати моћ над реализмом, бити ковач своје среће

 

Рибе и подзнак Рибе

Сунце у вашем сектору финансија утицаће да ћете се поставити као глава куће, као економ и до краја месеца врло савесно располагати новцем. Но, планови вам неће бити ни мало скромни и Јупитер ће подићи ваше апетите и погон за радом. Рибе које нису запослене сада могу коначно да нађу посао. Оне које га имају, имаће га још више. Ако нисте задовољни платом, сада тражите повишицу.

На приватном плану, расположење вам варира у зависности од тога колико сте одморни. Имајте то у виду пре него другима нешто пребаците. Треба вам сан и одмор, поштовање паузе у сваком дану и неког ужитка, као награде. Ако вам нешто смета код партнера а не знате тачно шта, проверите - можда вам смета што је боље организован па има време за себе или га боље користи од вас.

Рибе које нису у вези, биће отворене за нове контакте који могу на крају бити више површни али и забавни. Треба вам енергија која ће вас дићи, покренути и у том смислу то све вам може пријати. Зато вам ако сте старији, сада могу јако пријати млађи партнери.

Рибе које имају самосталан посао сада могу бити у потрази за радним простором, локалом. Будите истрајни, не одустајте - до краја априла су могуће иновације на том пољу. Уколико имате плац за продају и то је на реду у овом периоду.

Кључна тема за март:  осам сати рада, осам сати спавања и осам сати културе

 

 

 

image