Спорт

Медведев беснео због терена и претио да ће пишкити пола сата, победио и Рубљов

Када је на терену Данил Медведев, спектакл је увек загарантован
Медведев беснео због терена и претио да ће пишкити пола сата, победио и РубљовGetty © Julian Finney

Најбољи руски тенисер пласирао се у четврто коло Мастерса у Индијан Велсу победом над Иљом Ивашком из Белорусије, резултатом 6:2, 3:6, 6:1.

Медведев је забележио 16. узастопну победу, овога пута уз више проблема и изгубљен сет, а још једном је инсистирао на томе колико је у калифорнијској пустињи подлога спора.

Он је о томе више пута причао током турнира, да би сада ушао у занимљиву конверзацију са судијом Мохамедом Лајанијем.

"Отићи ћу до тоалета и пишкићу споро као овај терен. Биће ми потребно 25 минута. Терен је спор, па ћу и ја бити спор", рекао је Рус.

"Мораш да прихватиш то, ти си професионалац", одговорио је Лајани, али је Медведев био спреман:

"Не прихватам ово. Пише да је ово тврда подлога, а ово није тврда подлога."

Он је успео да преброди унутрашњу борбу, али и ону на веома спором терену, па ће у наредној рунди играти против старог знанца Александера Зверева, који је у три сета елиминисао Русувуорија.

Андреј Рубљов такође је прошао у осмину финала после мањих проблема – губио је од Француза Игоа Имбера са 1:4, али отад се није суочио ни са једном брејк лоптом и на крају је славио са 7:5, 6:3.

Сада Рубљова чека Камерон Нори, којег је добио у два од три међусобна окршаја, последњи пут на Ју-Ес опену прошле године.

Трећи Рус – Карен Хачанов – није успео да прође даље, изгубио је од Алехандра Давидовича Фокине са 6:3, 1:6, 6:4. Шпанца сад чека Кристијан Гарин.

Френсис Тијафо лако је изашао на крај са Џејсоном Кублером 6:3, 6:2 и чека га Чилеанац Алехандро Табило, који је победио Циципасовог "џелата" Џордана Томпсона са 6:3, 7:6 (8:6), уз спасене чак четири сет лопте у другом сету.

image