Србија и Балкан

Рама: Надам се да ће непотписани споразум постати нова стварност између "Косова" и Србије

Албански премијер честитао је четворици учесника јучерашњих разговора на Охриду
Рама: Надам се да ће непотписани споразум постати нова стварност између "Косова" и Србије© Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Албански премијер Еди Рама огласио се поводом јучерашњих разговора Београда и Приштине о нормализацији односа и честитао "четворици протагониста" на охридском дијалогу.

У разговорима који су трајали око 12 сати учествовали су председник Србије Александар Вучић, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, шеф европске дипломатије Жозеп Борељ и специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

"Надам се да ће ускоро непотписани споразум постати неповратна нова стварност између Косова и Србије, Албанаца и Срба, Западног Балкана и Европске уније", написао је Рама на свом Твитер налогу.

Он је такође навео да се нада да се "ђаво не крије у детаљима" и да договорени, али непотписани споразум није још једна "балканска смицалица". Ако није тако, по Рамином мишљењу, биће то "историјски напред који најављује дуго очекивано пролеће у односима две највеће балканске нације".

image