Спорт

Мијаиловић: Реалу никада нећемо заборавити што је гласао да Партизан игра Евролигу

Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић рекао је да се тензија на мечу између његовог клуба и Реал Мадрида осећала у ваздуху пред сам инцидент
Мијаиловић: Реалу никада нећемо заборавити што је гласао да Партизан игра Евролигу© KK Partizan

"Био сам тик уз екипу, осетило се да ће се догодити нешто у задњих пет минута. Видела се нервоза код њихових играча. Имали смо случај са Лесором, који је кажњен са три утакмице у АБА лиги. Могли смо да изгубимо две утакмице због његовог одсуства. Партизан има кратак ростер. Немамо права да се жалимо, поштујемо казну, а да ли је оправедна или не... Победити две утакмице у Мадриду, велики је успех за српски клуб, нашу кошарку. Није се догодило да их два пута победе две утакмице у Мадриду. Даће Бог да одемо на Фајнал-фор", рекао је Мијаиловић.

Први човек црно-белих рекао је да се у клубу свим силама труде да санирају повреду коју је кошаркаш Реала Јабуселе нанео Дантеу Егзуму.

"Покушавамо да санирамо повреду. За Жељка као тренера ће бити тежак задатак. Егзум је играч великог срца, игра увек на 110 одсто. Даће све од себе. Ако наш медицински тим санира повреду, он ће сигурно на граници бола да игра. Морамо да водимо рачуна о здрављу играча. Тај играч нам треба, он је у пуном јеку каријере. Не смемо да ризикујемо. Ако успемо да санирамо повреду, значиће нам много. Пукла је тетива на прсту на нози. Напукла је... То је питање медицинског тима и процене доктора".

Мијаиловић покушава да смири тензије после инцидента који се десио у Мадриду и подсећа да је управо краљевски клуб гласао да Партизан игра Евролигу.

"Реал је један од шест клубова који је гласао да Партизан игра Евролигу и то морам да кажем. То нећемо никад заборавити Реалу, као ни осталим клубовима који су гласали за нас. Жељко је са Реалом освојио једну титулу Евролиге. Ова ситуација, неспортско понашање мора бити кажњено. Kлубови морају да плате. Савет је да се овакве ствари не дешавају, некима могу животи, каријере да буду угрожени. Морате да птихватите победу као и поразе. Прошле године смо испали из Еврокупа у задњој секунди. Шта је требало, да направимо инцидент? Играчи су борци, дају све од себе. То је тренутак који се догоди, а свима буде касније жао. То се све догодило у 10 секунди. То је грешка актера учесника. Не сме да се догађа".

Kарте за дуел са Реалом су плануле у рекордном року, а први човек клуба је истакао да ће бити организовано праћење сусрета на Kалемегдану.

"Замолио бих све који зову клуб... Једноставно немамо карата. Због казни Евролиге не можемо да продамо стојећа места. Имамо 20.400 карата. Жао ми је људи који не могу да дођу да гледају. Kо не може да купи, на Kалемегдану на нашим теренима ћемо организовати велики видео бим. Организоваћемо мини фестивал. Доћи ће више хиљада наших навијача. Ако добијемо, видећу са Жељком и играчима да ту прославимо победу. Свима који дођу на Kалемегдан, платићу пиво".

image