Магазин

5 трикова за дуготрајни маникир

Ништа нам не може поправити дан као добар маникир. Са лепо обликованим и свеже налакираним ноктима, свака жена је спремна да освоји свет. Са друге стране, ништа нам не може покварити расположење од лака који се ољуштио тик пред излазак из куће. Зато данас доносимо пет сјајних трикова који ће учинити да маникир траје што дуже.
5 трикова за дуготрајни маникир

Негујте заноктице

Наношење уља за заноктице је императив када су у питању здравa нокатна плоча и кутикула. Витамини из уља одржаће ваше заноктице хидрираним, а нокте мање осетљивим и ломљивим. Нанесите га на кутикулу чим се лак осуши, и нежно умасирајте кружним покретима, како би хранљиве супстанце продрле што дубље.

Мање је више

Наношењем више слојева лака убрзава се процес његовог љуштења. Осим базе, која се на нокат наноси пре лака са циљем да га заштити од упијања пигмената боје и заглади површину, и завршног слоја, који фиксира лак и даје му додатни сјај, довољно је да на нокат нанесете један, а највише два слоја лака.

Освежите маникир

Изузетак из правила „мање је више“ односи се искључиво на завршни, заштитни слој лака. На сваких пар дана нанесите заштитног премаза, који ће освежити маникир и учврстити нокатну плочу.

Заштитите руке приликом кућних послова

Ваше руке ће вам бити захвалне уколико у свакодневним активностима које укључују средства за чишћење будете користиле рукавице. Хемикалије из средстава за чишћење не само да оштећују кожу и могу изазвати иритације,, већ и скраћују век трајања маникира, те је ово још један је од начина да заштитите ваш маникир од оштећења.

Користите млаку воду

Високе температуре негативно утичу на трајање лака, те приликом прања руку, посуђа, али и током туширања, препоручује се избегавање вруће воде. За додатну негу, после сваког контакта са водом, добро осушите руке и нанесите уље негујућу крему која ће хидрирати кожу руку и заноктица.

image