Србија и Балкан

Вјоса Османи расписала изборе у четири општине на северу Косова и Метохије

Османи је најавила да ће се обратити међународној заједници са захтевом за праћење избора и за што веће међународно учешће у изборном процесу
Вјоса Османи расписала изборе у четири општине на северу Косова и Метохијеwww.globallookpress.com © Bernd Elmenthaler via www.imago-/www.imago-images.de

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи је, након завршетка консултација са политичким партијама и Централном изборном комисијом, одредила 18. децембар као датум ванредних избора за градоначелнике на северу Косова и Метохије, преноси "Кљан Косова".

Избори ће бити одржани у општинама Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан.

"Задужује се Централна изборна комисија Републике Косово да предузме све неопходне радње за организовање и одржавање избора за градоначелника општина: Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан, у складу са овом одлуком и законом на снази", наводи се у одлуци Османи о одређивању и расписивању датума ванредних избора за градоначелнике четири општине на северу Косова и Метохије.

Навела је и да ће безбедносне институције предузети све мере "да се грађани, без обзира на националну припадност, осећају заштићено, безбедно и да могу да остваре уставна права".

На консултацијама са Османијевом нису били представници Алијансе за будућност Косова и Српске листе, док су састанку присуствовали председник Партије косовских Срба Александар Јаблановић и председник Прогресивно-демократске странке Ненад Рашић.

image