Русија

Бивши украјински војник признао: Украјинци су стрељали руске заробљенике (ВИДЕО)

Доскорашњи припадник Оружаних снага Украјине признао за РТ да су руске ратне заробљенике стрељали војници 80. бригаде, који блиско сарађују са НАТО-ом

Бивши војник Оружаних снага Украјине рекао је у интервјуу војном аналитичару РТ-а Мураду Газдијеву да су руске ратне заробљенике стрељали војници украјински 80. бригаде, у којој је он раније служио.

Како је рекао за РТ "то није њихов први и једини ратни злочин" и додао да је он прешао на руску страну након што су Украјинци погубили његовог оца.

"То што Украјина тамо каже да је 80. бригада неспособна за такве методе, једноставно је лаж. Лаж да би се заштитили и показали да је Русија крива", рекао је бивши украјински војник.

Он је истакао да "борци ове бригаде нису само извршавали наређења специјалних служби, већ и да су могли да делују самостално".

Бивши украјински борац је потврдио и да се "80. бригада Оружаних снага Украјине налази у Лавову и да блиско сарађује са НАТО-ом". 

"Борци бригаде су научени да мрзе све што је руско, такве мисли су стављене у главе војника много пре почетка специјалне руске војне операције у Украјини. Америчке трупе су преузеле и обуку Оружаних снага Украјине, а њихови маринци били су ангажовани на такозваном испирању мозгова војног особља наше бригаде", нагласио је он.

Раније је руско Министарство одбране саопштило да је украјинска војска намерно убила заробљене руске војнике. Укупно су стрељали више од 10 особа. Истражни комитет Руске Федерације покренуо је кривични поступак за масовно погубљење.

image