Спорт

Пети дан Мундијала: Сав фокус на утакмици Бразил-Србија

Петог дана играју се по две утакмице у групама Г и Х. Први ће на терен Швајцарска и Камерун од 11.00, потом Уругвај и Јужна Кореја од 14.00, Португалија и Гана од 17.00 и коначно од 20.00 Бразил и Србија.
Пети дан Мундијала: Сав фокус на утакмици Бразил-СрбијаGetty © Clive Rose / Staff

Швајцарска – Камерун  (11.00)

У овом дуелу Швајцарци су изразити фаворити. Камерунци су у квалификацијама показали борбеност, избацили Обалу Слоноваче, али чини се да је за њих успех и сам пласман на Мундијал. У групи Г у којој се још такмиче Бразил и Србија, они су најслабија репрезентација.

 

Уругвај – Јужна Кореја (14.00)

Латиноамеричка екипа је фаворит у односу на Јужну Кореју. Меч у коме се очекује да ће Кореанци покушати да кваре лепу игру доминантнијег противника.

Али то не би смело да омете Уругвајце.

 

Португалија – Гана (17.00)

Предвођени првом звездом Кристијаном Роналдом, Португалци силно желе да стартују победом, а разлога за то је много. Први је да доскорашњи фудбалер Манчестер јунајтеда зна да су све очи упрте у њега због недавних дешавања и покушаће да то искористи на најбољи могући начин и да заблиста. Друго, његов највећи ривал Лео Меси је такмичење почео шокантним поразом од Саудијске Арабије, што њему може само да буде додатни мотив. Уз то Гана за разлику од неких претходних година нема баш тако јак национални тим, што само иде у прилог Португалцима, који имају сјајне појединце.

 

Бразил – Србија (20.00)

Утакмица која се највише чека данас не само у Србији него иначе. Бразилци су уз Аргентинце главни фаворити на Мундијалу и све очи света биће упрте у њих. С друге стране, наш фокус је на Пиксијевим изабраницима. Међу Србима влада велика еуфорија пред овај меч, иако су сви свесни да су Бразилци фаворити, нико не мисли на предају. А и зашто би, ако нас је ово првенство ичему научило то је да су чуда могућа. Ако је Саудијска Арабија могла да победи Аргентину, Јапан Немачку, зашто Србија да не верује у (не)могуће?

Токове свих сусрета пратите на нашем порталу.

image