Спорт

Стојковић о Бразилцима: Извините, али ми се никога не плашимо

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић поручио је да екипа поштује Бразил, али да га се сигурно не плаши, пред дуел две екипе на Светском првенству у Катару.

"Орлови" у четвртак од 20 часова започињу наступ на Мундијалу против најтежег могућег противника – петоструког шампиона света.

Пикси је свестан снаге ривала, али исто тако верује у момке које је повео у Катар.

"Рекли сте да четворица нападача играју против Србије? Онда смо готови... Али, хоће ли неко играти у одбрани? Бразил је сјајан тим и један од најбољих на свету и то је златна генерација фудбалера. Бразил има шансу да победи, али ми се никога на свету не плашимо – чак ни Бразила. Извините, али тако је, никога се не плашимо", рекао је Стојковић на конференцији за медије.

Он је додао да је Александар Митровић спреман и да не осећа болове, а да је једини наш играч који је под знаком питања Филип Костић.

Стојковић није желео да открије стартних 11, али је открио и да сигурно зна ко ће наступити за "селесао".

"Никада не маркирамо посебно сваког играча – Винисијус, Рафиња, Нејмар, сви су сјани, али није ми важно како Бразил игра, већ како Србија игра. Морамо да будемо концентрисани, да будемо паметни, да не трчимо да сваког маркирамо. Биће тешко, али могуће је зауставити Бразил."

Србија није победила Бразил 88 година.

"Како да победиш Бразилце кад су много јаки, али историја се мења, сваки следећи покушај је шанса да нешто промените. Овде је важно да сакупимо довољно бодова и пласирамо се у нокаут фазу. Важно је да будемо храбри и да Србија буде поносна како смо се борили. Е сад шта ће бити…Биће то дефинитивно лепа утакмица."

За крај, открио је и да уопште не осећа нервозу пред наступ на овако великом такмичењу.

"Што се тиче саме припреме, ако ћете ми веровати – не размишљам о фудбалу. Једино о фудбалу не размишљам и концентрисан сам на ствари које ће доћи. Остављам фудбал када сам сам. Све сам смислио већ и упаковано је у оно што нас очекује... Нисам под стресом, осећамсе лепо и срећно што сам Србију довео до Катара. То ме чини веома срећним човеком и није мала ствар бити међу 32 најбоље утакмице", рекао је Стојковић и закључио:

"Није само Бразил битан, битни су и Камерун, Швајцарска... Ово је турнир и идете утакмицу по утакмицу. Учинићемо све да прикупимо што више бодова. Што је Бразил важнији од Камеруна и Швајцарске? Морамо да будемо ментално спремни да нас здравље послужи и да имам све играче, па неће бити проблем и остварићемо свој циљ због кога смо ту. Замислите једну Италију, сада седи кући и гледа Мундијал, а ми смо овде."

image