Русија

Захарова: Хистерија Запада према руским дипломатама

Званичнa представницa руског Министарства спољних послова нагласила је да Москва никада није била иницијатор решавања проблема прекидом односа
Захарова: Хистерија Запада  према руским дипломатамаwww.globallookpress.com © Aleksey Ivanov/TV Zvezda

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова објавила је да у неким непријатељским земљама није остало више од двоје руских дипломата.

"Што се тиче амбасада, те земље су, углавном земље ЕУ које смо прогласили непријатељским, практично смањиле на минимум минимума наше дипломатско присуство. У неким земљама имамо само једног или двојицу дипломата", рекла је она на Телегрм каналу.

Према њеним речима, присуство руских дипломата у другим државама је неопходно због грађана, руских држављана и организација које свакодневно захтевају документа, изводе из матичне књиге рођених, пасоше, легализацију докумената, преводе и слично.

"То је рутински посао који је неопходно обавити. Нису нам дипломате тамо потребне само да би имали неку врсту дипломатског присуства. Они свакодневно имају обавезе".

Захарова је такође подсетила да Москва никада није била иницијатор решавања проблема прекидом односа. "То је апсурдно. А управо то се дешава са друге стране", додала је она.

image