Русија

Лавров враћа лопту Западу: Дајте коначно тај списак погинулих у Бучи и детаље истраге Северног тока

Запад манипулише свим и сваким, оценио је руски министар и навео да ће Русија, у оквиру свог председавања УН, истаћи осигурање једнаке и недељиве безбедности
Лавров враћа лопту Западу: Дајте коначно тај списак погинулих у Бучи и детаље истраге Северног токаGetty © David Dee Delgado

Русија се нада да ће овога пута добити одговор од Запада и да ће коначно имати увид у списак људи чијa тела су западни медији показали у Бучи, као и детаље истраге саботаже на гасоводима Северни ток, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров за Телеграм канал "Зарубин" пред полазак у Њујорк. 

Русија ће у оквиру свог председавања УН-ом истаћи у први план то како Запад манипулише свим и сваким, навео је Лавров и додао да је неопходно да се западним земљама директним и једноставним питањима врати лопта за све теме око којих непрестано упиру прстом у Русију.

"Волео бих да чујем шта ће да кажу на десет пута постављено питање – да ли можемо да видимо списак људи чије тела су западни медији показали у Бучи. Срамота је кад елементарну ствар остављају без одговора", навео је Лавров.

Он је рекао да би било добро да Запад коначно покаже како тече истрага експлозије на гасоводу Северни ток 1 и 2. Подсетио је и да Русија интензивно указује на провокације Запада, јер та тема "не сме да умре", с обзиром да управо то желе они који организују те провокације.

"У току руског председавања УН биће речи и о богатој сарадњи Русије са многим државама и осигуравању једнаке и недељиве безбедности за све државе", нагласио је Лавров који ускоро путује у Њујорк.

image