Русија

Сезона лова на "леопарде": Руска војска уништила два немачка тенка у Харковској области (ВИДЕО)

Према информацијама руског МО, након детаљне анализе прикупљених обавештајних података, донета је одлука да се изврши прецизно дејство по непријатељским тенковима

Јединице групе трупа "Запад", уништиле су два тенка "леопард 2А4" у Харковској области, употребом лутајуће муниције "лансет" и вођеним артиљеријским пројектилом "краснопољ", саопштило је руско Министарство одбране.

"Током извиђачких активности у два округа Харковске области, војно особље извиђачких јединица идентификовало је кретање и камуфлирани ватрени положај посада тенкова 'леопард' Оружаних снага Украјине, који су гађали положаје руских јединица", наводи се у саопштењу.

Према информацијама руског МО, након детаљне анализе прикупљених обавештајних података, донета је одлука да се изврши прецизно дејство по непријатељским тенковима.

"Услед удара који су нанели оператер лутајуће муниције 'лансет' и посада самоходне хаубице 'мста-с', која је користила високопрецизни пројектил 'краснопољ', уништена су оба тенка", пише у саопштењу.

Министарство одбране Русије је навело и да је захваљујући објављеном снимку, добијеном у реалном времену, омогућена провера уништења два тенка "леопард" украјинске војске.

image