Русија

Симоњан о размени затвореника: У Русију су се вратили људи који су показали оданост домовини

Питам се како у једној демократској земљи, са 300 милиона становника, не могу да нађу никог другог за место шефа државе, осим апсолутно и очигледно дементног несрећног деде, казала је главна уредница РТ и медијске мреже "Русија севодња"
Симоњан о размени затвореника: У Русију су се вратили људи који су показали оданост домовини© Рамиль Ситдиков / РИА Новости

Захваљујући размени затвореника између Русије и Запада, у домовину су се вратили прави људи, за које фраза "верност заклетви" није празна фраза, изјавила је главна уредница РТ и медијске мреже "Русија севодња" Маргарита Симоњан.

"Вратили су нам се људи, прави људи, за које оданост заклетви, фраза, коју је председник Владимир Путин поменуо приликом сусрета са њима, верност заклетви и оданост домовини није празна фраза. То су људи, а животиње су нас напустиле", казала је Симоњан у емисији "Вече са Владимиром Соловјовом" на ТВ каналу "Русија 1".

Она је истакла и подвиг породица обавештајних службеника, који су намерно напустили некадашњи живот и своју земљу како би служили отаџбини.

Осим тога, Симоњан је скренула пажњу на видео снимак који приказује чудно понашање америчког председника Џозефа Бајдена, након што је пожелео добрододошлицу Американцима ослобођеним из руских затвора, попео се у авион где се задржао око два минута.

"Он једноставно не може да се носи са великом количином информација. Питам се како у једној демократској земљи, са 300 милиона становника, не могу да нађу никог другог за место шефа државе, осим апсолутно и очигледно дементног несрећног деде", додала је.

Највећа размена заробљеника од краја Хладног рата између Русије и западних земаља одржана је у Анкари 1. августа када су Русија и Белорусија размениле затворенике са САД, Норвешком, Немачком, Пољском и Словенијом уз посредовање турске Националне обавештајне службе.

Русија је вратила осам држављана и двоје деце брачног пара који је био затворен у Словенији. Заузврат, Москва и Минск су ослободили 16 људи.

Председник Русије Владимир Путин дочекао је на аеродрому размењене грађане Русије, захвалио им на томе што су одржали дату заклетву и уверио их да отаџбина ни на секунд није заборавила на њих.

image