Русија

Председник Палестинске самоуправе Абас у посети Русији: Високо ценимо допринос Москве и Путина

Абас високо цени улогу Русије у покушајима да се реши палестинско-израелски сукоб и постигне међупалестинско помирење, те планира да са Москвом усагласи ставове о најновијим дешавањима на Блиском истоку и у свету
Председник Палестинске самоуправе Абас у посети Русији: Високо ценимо допринос Москве и Путинаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Председник Палестинске самоуправе Махмуд Абас најавио је посету Русији ради консултација и размене мишљења о најновијим дешавањима на Блиском истоку, усаглашавања ставова са руском страном и јачања билатералних односа.

Наведене циљеве посете Москви Абас је оценио као важне, нарочито ако се, како је навео, узме у обзир чињеница да Русија заузима значајно место у светској политици, Савету безбедности УН, као и у региону Блиског истока и да са Палестином има историјски јаке односе.

Како је дипломатски извор открио за руске медије, Абас ће боравити у званичној посети Русији од 12. до 14. августа, а 13. се очекује састанак са руским председником Владимиром Путином.

Абас, чије путовање се одвија у јеку сукоба на Блиском истоку, похвалио је улогу Москве у покушајима да се реши палестинско-израелски сукоб и постигне међупалестинско помирење.

"Високо ценимо улогу Русије у квартету међународних посредника и у Савету безбедности УН, као и њену позицију и подршку постизању мира у складу са међународним правним оквиром. Такође високо ценимо допринос Русије међупалестинском дијалогу и зближавању позиција палестинских фракција", рекао је Абас.

image