Русија

МСП Русије: Забрана Украјинске православне цркве је варварска одлука, не могу да униште православље

Из МСП-а Русије додају да је неприхватљиво то што институције за заштиту људских права не реагују и да Москва стога позива Високи комесаријат Уједињених нација за људска права и његовог шефа Фолкера Турка да преузму неопходне акције
МСП Русије: Забрана Украјинске православне цркве је варварска одлука, не могу да униште православљеwww.globallookpress.com © Roman Denisov

Кијевски режим неће моћи да уништи канонско православље, а предлог закона о забрани УПЦ који се разматра у Украјини је варварски, саопштило је данас руско Министарство спољних послова.

Како преносе РИА Новости, нацрт овог закона биће поново разматран следеће недеље. Уколико тада буде усвојен, закон ступити на снагу.

Како су раније рекли из Одбора за хуманитарну и информациону политику Врховне раде Украјине, циљ закона је да се стави тачка на "постојање Руске православне цркве и њених огранака у Украјини". 

Из МСП-а Русије додају да је неприхватљиво то што институције за заштиту људских права не реагују и да Москва стога позива Високи комесаријат Уједињених нација за људска права и његовог шефа Фолкера Турка да се "позабаве стварним проблемима у контексту прогона парохијана и свештенства УПЦ уместо да стално покушавају да себи припишу нова непостојећа овлашћења, покушавајући да незаконито прошире свој мандат". 

image