Русија

"Росатом": Ситуација око нуклеарки у Запорожју и Курску наставља да се погоршава

Руско руководство нуклеарне електране у Запорожју саопштило је данас да су украјинске снаге помоћу дрона испалиле пројектил на пут који користе запослени у постројењу
"Росатом": Ситуација око нуклеарки у Запорожју и Курску наставља да се погоршава© Photo by Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Ситуација око нуклеарних електрана у Запорошкој области у Украјини и Курској области у Русији наставља да се погоршава, изјавио је данас шеф руске државне корпорације за атомску енергију "Росатом" Алексеј Лихачов у разговору са генералним директором Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаелом Гросијем.

Лихачов је позвао Гросија да у блиској будућности посети нуклеарну електрану у Курску и град Курчатов и лично процени ситуацију, саопштила је прес служба "Росатома", пренео је ТАСС.

Украјинска војска је 6. августа почела напад на Курску област у Русији, а у петак је саопштила да је преузела контролу над 82 насеља у тој области, која заузимају површину од 1.150 квадратних километара.

Руско руководство нуклеарне електране у Запорожју саопштило је данас да су украјинске снаге помоћу дрона испалиле пројектил на пут који користе запослени у постројењу.

image