Русија

ЛНР: Тероризам кијевског режима ужасава суровошћу

"Жртве безумља и мржње украјинских неофашиста су најчешће обични људи, који су се случајно нашли на месту злочина. То могу да буду деца, стари и млади, породице и обични пролазници", рекао је заменик председника Народног већа Луганске Народне Републике
ЛНР: Тероризам кијевског режима ужасава суровошћу© Таnjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Терористички напади Кијева на цивиле поражавају својом суровошћу, оценио је заменик председника Народног већа Луганске Народне Републике (ЛНР) Максим Уваров поводом међународног дана сећања на жртве тероризма.

Украјинске власти делују безобзирно, спремне су да убијају и муче невине, без обзира на њихову старост, пол или веру, навео је Уваров.

"То је застрашујуће. Жртве кијевског режима су најчешће обични људи, који су се случајно нашли на месту злочина. То могу да буду деца, стари и млади, породице, обични пролазници. У питању су обични људи који су постали жртве безумља и мржње украјинских неофашиста", навео је Уваров.

Према његовим речима, "украјински тероризам" нема оправдања и не може бити прихваћен у друштву.

"Наш задатак је да не дозволимо да бес и мржња надвладају доброту и саосећање. Не смемо да останемо равнодушни, морамо да се боримо за живот и мир око нас. Дужни смо да заједно, као један станемо насупрот било које манифестације тероризма како бисмо спречили његово постојање у будућности", рекао је Уваров.

image