Русија

ФСБ открива детаље тајног плана Кијева: Спречено масовно тровање становника Донбаса (ВИДЕО)

Задатак чланова неонацистичког Руског добровољачког корпуса био је да у импровизованој лабораторији сипају отровну супстанцу у пакете са храном и пошаљу их на фронт као хуманитарну помоћ

Украјинска терористичка ћелија, која је планирала да отрује храну намењену руским војницима на линији фронта али и становништву у Донбасу, разбијена је у Санкт Петербургу, саопштила је Федерална служба безбедности (ФСБ).

Четири члана групе идентификована су као неонацисти и чланови "Руског добровољачког корпуса" (РДК), паравојне формације повезане са украјинском војном обавештајном службом. Завереници су деловали по наређењима свог руководства и у име украјинске владе, саопштио је ФСБ.

"Да бисте добили медаљу од Зеленског морате да осудите на смрт 50 људи, за то вам је потребно много каше", рекао је један од украјинских агената.

План им је био да у импровизованој лабораторији сипају отровну супстанцу у пакете са храном које би потом послали у Донбас као хуманитарну помоћ.

Осим што су планирали масовно убиство, осумњичени су надгледали кључну инфраструктуру у другом највећем граду у Русији и око њега ради могућих будућих напада, наводи служба.

Све четири особе су ухапшене и прети им казна од најмање десет година затвора због чланства у терористичкој организацији, наводи се у саопштењу.

image
VV inauguration
banner