Русија

Путин са потпредседником НР Кине: Русија чека Си Ђинпинга на самиту БРИКС-а (ВИДЕО)

Руски председник се састао са потпредседником НР Кине Хан Џенгом у Владивостоку

Драго ми је што видим представнике Кине на Источном економском форуму и предложио бих одржавање посебног билатералног састанка са председником Кине Си Ђинпингом на маргинама самита БРИКС-а у Казању, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са потпредседником НР Кине Хан Џенгом у Владивостоку.

"Драги господине Џенг и драге колеге, веома ми је драго што вас видим овде, у Владивостоку. Русија чека Си Ђинпинга на самиту БРИКС-а, који ће бити одржан од 22. до 24. октобра. Осим тога, планирамо да одржимо билатерални састанак са на том самиту у Казању", казао је Путин.

Он је навео да Кина и Русија у октобру обележавају 85 година дипломатских односа између две земље.

"Захваљујући заједничким напорима, односи између НР Кине и Русије достигли су невиђено висок ниво. Такође придајемо велики значај међурегионалној сарадњи. Надам се да ћемо током данашњих састанака и сутрашњег заједничког рада на Источном економском форуму моћи да пронађемо нове области наше интеракције", нагласио је руски председник.

Осим тога, Путин се захвалио кинеском потпредседнику што је пратио руску делегацију у Харбин, током његове посете Кини у мају.

"Сећам се добро наше посете Харбину. Желим да вам се захвалим што сте неформално извршили упутства председника НР Кине да пратите нашу делегацију и узели активно учешће у том заједничком раду", додао је руски лидер.

Руски председник је навео да се нада да ће Владивосток постати добра дестинација за туристе из целе земље и света, али пре свега из пријатељске Кине.

image