Русија

Како је ослобођен Соледар: На град јуришали Вагнерови добровољци

Борбени задаци су укључивали блокаду града са севера и југа, изолацију борбеног подручја и спречавање непријатеља да пребаци резерве из суседних региона у град, као и спречавање изласка Оружаних снага Украјине из Соледара
Како је ослобођен Соледар: На град јуришали Вагнерови добровољци© Tanjug/АП/Maxar Technologies

Офанзивне акције које су се завршиле поразом украјинских снага и заузимањем Соледара извршиле су различите групе руске војске према јединственом плану, који је предвидео решавање пакета борбених задатака, саопштило је Министарство одбране Русије на Телеграм каналу.

"Што се тиче директног напада на градске блокове Соледара које су окупирале Оружане снаге Украјине, ова борбена мисија је успешно обављена храбрим и несебичним акцијама добровољаца Вагнерових јуришних одреда", додаје се у саопштењу.

Министарство истиче да су борбени задаци укључивали блокаду граду са севера и југа, изолацију подручја борбених дејстава, спречавање пребацивања непријатељске резерве из околних подручја и онемогућивање изласка украјинских јединица из Соледара, као и ватрену подршку коју су офанзиви пружиле јуришни авиони и артиљерија.

Претходно је Министарство одбране Русије саопштило да је 12. јануара увече завршено ослобађање града Соледара који има важан значај за наставак успешних офанзивних дејстава.

Ослобађање Соледара омогућиће да се пресече директан пут снабдевања између Артјомовска и Северска, као и да се Артјомовск заузме са севера.

image