Русија

Јединица "Ахмат": Непријатељ је на измаку снага

Спремни смо и да погинемо, само да не живимо под нацистима и сатанистима, поручио је помоћник команданта специјалних снага "Ахмат"
Јединица "Ахмат": Непријатељ је на измаку снага© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Помоћник команданта чеченских специјалних снага "Ахмат" и носилац ордена хероја Русије Апти Алаудинов оценио је данас да су украјинске снаге на измаку, те да без обзира на количину оружја и војне технике коју Украјина добија са Запада, квалитет и број украјинских специјалиста у војсци и у земљи се знатно смањио.

"Дуж целе линије фронта воде се тешке борбе. Али могу све да вас обрадујем – свакодневно уништавамо непријатеља и он трпи велике губитке како у људству, тако и у опреми. Лево од нас налазе се војници приватне војне компаније 'Вагнер' и јединице руског Министарства одбране. Они блокирају Бахмут. Бахмут је 'сабијен' са десне стране, а пресечене су и главне линије подршке Оружаних снага Украјине", рекао је Алаудинов, чије су јединице задужене за терен од Соледара у ДНР до Кременаје у ЛНР.

"Велики број страних плаћеника који су били на фронту је погинуо, а други део налази се по медицинским установама. Квалификовани страни стручњаци одбијају да дођу у Украјину и буду у зони специјалне војне операције", написао је данас Алаудинов на Телеграму.   

У исто време, како је казао, новомобилисани војници се на силу пребацују на прву линију фронта под претњом физичког насиља, док се они борци који су војну обуку прошли у САД или Европи држе даље од прве линије.

"Противничке снаге своје војнике третирају као топовско месо", рекао је.

Према речима заробљених војника, украјински борци долазе из најразличитијих делова те земље. Квалитет обуке им је, како кажу, незадовољавајући. У великом броју случајева они месец дана копају ровове и секу дрва и не стичу никакво конкретно војно искуство, о чему су последњих месеци извештавали и руски медији, позивајући се на украјинске заробљенике.

Коментаришући напоре Запада да уништи Русију и да од ње направи ЛГБТ земљу, помоћник команданта "Ахмата" је рекао је да су западне државе све ставиле на сто како би успеле у својим циљевима. "Спремни су да ратују до последњег Украјинца, само да се настави борба против Русије", написао је. 

Али, како је казао, боље је "погинути херојски и као мученик отићи у рај, него живети у сатанизму и под нацистима". "Стога смо спремни да идемо до краја и, ако треба, и да погинемо. Убеђен сам да у САД мање воле свој живот него ми смрт", закључио је Алаудинов. 

image